|

FETÖ’nün Irak imamı yakalandı

FETÖ üyeleri kanlı darbe girişimleri başarısızlığa uğrayınca yurtdışına kaçmak için yeni yollar aramaya başladı. Kuzey Irak’a örgüt üyelerinin kaçışının altyapısını hazırlayan sözde Irak İmamı Nurettin Aytuğ’a Kürt yetkililer göz açtırmadı. Kürt polisi tarafından tutuklanan Aytuğ Habur sınır kapısından Türk yetkililere teslim edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimi millet tarafından püskürtülen terör örgütü FETÖ'nün mensupları kaçmak için yeni yollar arıyor. Kuzey Irak'a kaçma girişiminde bulunan örgüt üyelerini, ülkeden kaçırmak için altyapı çalışmaları yapan sözde Irak İmamı Nurettin Aytuğ yakalandı. Kürt yönetimi tarafından tutuklanan Aytuğ, Habur sınır kapısından Türk yetkililere teslim edildi.



PKK'YLA YAKIN TEMASI VARDI


Aytuğ'un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 temmuz tarihlerinde PKK'nın sözde iki yetkilisi ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek “Öcalan İmralı'da öldürüldü” mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı öğrenildi.



TÜRKİYE ALEYHİNE PROPAGANDA


Ayrıca sözde Irak imamı Nurettin Aytuğ'un bölgedeki medya kurumlarına 6 aydan bu yana Türkiye aleyhine haberler yaptırmaya çalıştığı ve bunun için bir çok yerel gazeteciyi kullandığı tespit edildi. En son bölgede yayın yapan NRT TV'yi ABD'de örgüt elebaşı ile bir araya getiren Aytuğ'un Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı öğrenildi.



OKULLARI KAPATILACAK


Diğer taraftan örgütün Sözde Irak İmamı'nı Türkiye'ye teslim eden Kürt yetkililer, FETÖ'ye ait okullara el koyma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, FETÖ'ye ait okulların Eğitim Bakanlığı'na devrini yapacaklarını açıkladı.


#FETÖ
#Irak imamı
#Nurettin Aytuğ
#Kuzey Irak
8 yıl önce