|

FETÖ’nün kasetçisi cezaevinde ölü bulundu

Deniz Baykal ve MHP yöneticilerine yönelik kaset kumpasının elebaşlarından eski polis müdürü Zeki Güven, Sincan Cezaevi’nde öldü. FETÖ’nün ‘altın çocuğu’ olarak anılan Güven’in kalp krizi geçirdiği iddia edilse de ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından kesinleşecek. Güven, 22 Mayıs’ta Eskişehir’de yakalanarak tutuklanmıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:11 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven
eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven

Deniz Baykal ve MHP yöneticilerine yönelik kaset kumpasının ele başları arasında bulunan eski polis müdürü Zeki Güven, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nde ölü bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliği suçlamasıyla Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven cezaevinde yatağında ölü bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, kamu görevinden ihracından önce Bolu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Güven’in, dün saat 18.30 sıralarında koğuşunda öldüğünü bildirdi. İlk bulgular kalp krizini işaret etse de Güven’in ölüm nedeninin yapılacak otopside kesinleşeceği öğrenildi.

‘ALTIN ÇOCUKLAR’ ARASINDA

FETÖ’nün “Altın çocuklar” adını verdiği Emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunduğu belirtilen Güven ve örgüt üyeliğinden aranan eşi eski hakim Sevda Güven, Eskişehir’deki bir alışveriş merkezinde 22 Mayıs’ta polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Zeki Güven, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntüleri çekip internet ortamında yayımlayan, bir çok önemli isimi kanunsuz bir şekilde dinleyen FETÖ’cülerin elebaşları arasındaydı. Güven ‘kaset kumpaslarına yönelik soruşturmada yargılanan 171 şüpheliden birisiydi.

#FETÖ
#​Deniz Baykal
#MHP
#Zeki Güven
6 yıl önce