FETÖ'nün kaymakam eşlerine verdiği talimat

Yeni Şafak
14:58, 16/12/2016, CumaG: Güncelleme: 15:06, 16/12/2016, Cuma
AA
FETÖ'nün kaymakam eşlerine verdiği talimat
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen

FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün "Tokat kaymakamları imamı" Özyurt'un, kaymakamlarla hastane odasında toplantılar yaptığı, eşlerinin giyimi konusunda talimat verdiği belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün "Tokat kaymakamları imamı" Hüseyin Özyurt'un, kaymakamlarla hastane odasında toplantılar yaptığı ve eşlerinin giyimi noktasında talimatlar verdiği itirafçı ifadelerine yansıdı.



Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan FETÖ'nün "100. ve 102. dönem kaymakamları imamı" Y.A, örgütün mülkiye yapılanması hakkında önemli bilgiler verdi.



Aralarında daha önce meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve görevdeki kaymakamların da olduğu çok sayıda mülki idare amirinin ifadesinin alındığı, kimi şüphelilerin tutuklandığı, kimilerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturma kapsamında ifade veren Y.A, örgütün tutuklanan "Tokat kaymakamları imamı" Hüseyin Özyurt'un, kaymakamlarla hastane odasında toplantılar yaptığını anlattı.



Toplantıların değişik zamanlarda yapıldığını belirten Y.A, şu bilgileri verdi:



"Kaymakamlarla toplantılar 15 günde, ayda veya 2 ayda bir yapılırdı. Fetullah Gülen'den gelen talimatlar kaymakamlara ByLock'tan gönderilirdi. Kaymakamlara 'Son yerel ve genel seçimler öncesi sosyal yardımların yapılmasını zorlaştırın' diye talimatlar verildi. 'AK Parti'nin adayları aleyhindeki haberleri Fuat Avni gibi adreslerden yayınlayalım.' diyorlardı. Örgüt yöneticileri tarafından 'Eşlerinizin başlarını açabilirsiniz' diye talimatlar verilirdi."



Yapıdan ayrılmak isteyen kaymakamların tehdit edildiğini söyleyen Y.A, ifadesinde şunları kaydetti:



"Kaymakamlara sorular verilirken, 'Kurumlara dinsizlerin yerleşmemesi ve Allah rızası için soruları getirdik. Soruları aldığınızı kimseye söylemeyeceksiniz.' diye Kur'an'a el bastırılarak yemin ettirilirdi. Örgütten ayrılmak isteyen kaymakamlar, 'Sizin paralelci olduğunuzu ortaya çıkarırız.' diye tehdit edildi.



Kaymakamlara, 'Eşleriniz fazla kapalı ya da çok fazla açık giyinmesinler. Giyimleri ile fazla dikkati çekmesinler. Eşleriniz Rahşan Ecevit gibi giyinsinler. Uzun etek giysinler' diye talimatlar da veriliyordu. Örgüt içerisinde Fetullah Gülen'i mesih olarak görüyorlardı."







Başlıklar :FETÖTokatMİT
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026