|

FETÖ'nün sapığına 'ip' önlemi

FETÖ'nün ABD'deki çatı kuruluşlarından birinde daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan, "çocuk yaştakileri fuhuşa sanal ortamda teşvik etmek" ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsünden" suçlu bulunarak ABD'den sınır dışı edildikten sonra gözaltına alınan Mehmet Salih Gözegir, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözegir'in botlarında bağcıkların sökülü olması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
11:36 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 11:52 - 18/11/2018 Pazar
AA
Mehmet Salih Gözegir'in botlarındaki iplerin söküldüğü dikkatlerden kaçmadı.
Mehmet Salih Gözegir'in botlarındaki iplerin söküldüğü dikkatlerden kaçmadı.

FETÖ'nün ABD'deki vakfında yöneticilik yapan ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsü" suçundan sınır dışı edilen Mehmet Salih Gözegir, Türkiye'ye getirildi.

Gözegir, emniyet görevlileri eşliğinde ABD’nin Houston kentinden THY’ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı’na ulaştı. Türk polisi tarafından uçağın kapısından teslim alınan Gözegir, işlemlerin ardından emniyete götürüldü.

Sağlık kontrolünde 'ip' detayı

  • Emniyetteki işlemlerinin ardından Gözegir, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Polis ekipleri tarafından hastaneye getirilen FETÖ mensubunun, botlarındaki bağcıkların tamamının söküldüğü dikkatlerden kaçmadı.

2015'te ABD'de gözaltına alınmıştı

ABD medyasında yer alan haberlere göre Gözegir, Teksas Tıp Merkezi bünyesindeki Baylor Tıp Koleji’nde doktora eğitimi aldığı sırada Fort Bend kentinde 14-15 Mayıs 2015’teki polis operasyonuyla gözaltına alındı. FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı kapsamlı operasyonda, Gözegir’in de aralarında olduğu 23 kişi ‘pedofili’ sapıklığından gözaltına alındı.

Tutuklanan Gözegir, hakimin koyduğu 50 bin dolarlık kefaleti ödeyerek tutuksuz yargılanmaya devam etti. 2015’te Raindrop’un yönetim kurulundan çıkarılan Gözegir’in, bu yıl haziran ayında sınır dışı edilmesine karar verildi.


#FETÖ
#Mehmet Salih Gözegir
#Türkiye
5 yıl önce
default-profile-img