|

FETÖ'yü koruyan hakime inceleme

HSYK, paralel örgütün televizyon kanallarının Digitürk platformundan çıkarılmasının iptali için yapılan başvuruda, yetki sınırını aşarak örgüt lehine karar veren Mersin 1. Tüketici Mahkemesi Hakimi Mustafa Çolaker hakkında inceleme başlattı. Kurul Çolaker’i Çorum’da görevlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:13 - 7/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek veren kanalların Digitürk platformundan çıkarılmasının iptali için yapılan başvuruda, yetki sınırını aşarak kanalların platformdan çıkartılması kararının iptaline hükmeden Mersin 1. Tüketici Mahkemesi Hakimi Mustafa Çolaker hakkında inceleme başlattı. Kurul ayrıca Çolaker'i geçici yetki ile Çorum'a gönderdi.



YETKİ VE SINIR TANIMADI


Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV, Kanaltürk, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV'nin Dijitürk platformundan çıkarılmasıyla ilgili paralel yapıya mensup kişilerin, mahkeme mahkeme gezerek kanalların platformdan çıkartılmasına ilişkin kararın iptal edilmesi için ihtiyati tedbir talep ettiği ortaya çıkmıştı. Mahkemelerin tamamı ihtiyati tedbir kararı talep eden vatandaşların olaya taraf olmadıklarını belirterek, talepleri reddetti. Ancak talep aynı olmasına rağmen 1. Tüketici Mahkemesi Hakimi Mustafa Çolaker, taraf olmayan bir vatandaşın böyle bir başvuru hakkı olmadığını görmezden gelerek ihtiyati tedbir kararını kabul etti. Bununla da yetinmeyerek yetki sınırlarını aşan ve görev alanı dışına çıkan Çolaker, paralel kanalların platformdan çıkartılmasının iptaline karar verdi.



2. DAİREYE GÖNDERİLECEK


Geçtiğimiz günlerdeki toplantısında Çolaker'in verdiği kararı değerlendiren HSYK 3. Dairesi, inceleme başlattı. Daire ayrıca paralel yapıyla birlikte hareket ettiği öne sürülen Çolaker hakkındaki iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettiş, söz konusu skandal kararın hangi saikle verildiği, paralel yapının talimatları doğrultusunda icra edilip edilmediğini araştıracak ve rapor hazırlayacak. Raporu değerlendirecek olan 3. Daire, gerektiğinde Çolaker hakkında soruşturma izni de verebilecek. Bu durumda ise dosya HSYK 2. Dairesi'ne gönderilecek. Çolaker geçici yetki ile Çorum'da görevlendirildi.


#Digitürk platformu
#paralel örgüt
#Mustafa Çolaker
8 yıl önce