|

Fezlekede ilk ifade CHP’den

Meclis’te dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından ilk ifadeyi CHP'li vekil verdi. CHP Genel Sekreteri Kamil Sındır, Bornova Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin hakkında hazırlanan fezleke nedeniyle adliyeye geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 00:25 - 28/06/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin “görevi ihmal ve kötüye kullanma” suçlamasıyla hazırlanan fezleke kapsamında ifade verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezleke doğrultusunda Sındır'a ifade vermesi için davetiye gönderdi.



GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI


Sındır, dün saatlerinde İzmir Adliyesine gelerek, Memur Suçları Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu'na ifade verdi. Sındır'ın, Bornova Belediye Başkanlığı döneminde İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı kararları yerine getirmediği ve yaptığı bazı işlemler nedeniyle “görevi ihmal etmek ve görevi kötüye kullanmak”la suçlandığı, bu konulara ilişkin sorulara cevap verdiği belirtildi.


#Kamil Sındır
#Dokunulmazlıklar
#Okyay Sındır
8 yıl önce