|

Firari Can Dündar'a 35 yıla kadar hapis istemi

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi'nde genel yayın yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan Can Dündar'ın yeniden yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Savcı, "Siyasal veya askeri casusluk" ve "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlarından Dündar'ın 22.5 yıldan 35 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

14:23 - 14/10/2020 الأربعاء
Güncelleme: 14:35 - 14/10/2020 الأربعاء
Diğer
Can Dündar
Can Dündar

MİT tırları davasında yargılanan Can Dündar hakkında savcı mütalaasını verdi. Savcı, Dündar'ıın terör örgütüne yardım ile siyasi ve askeri casusluk suçundan 35 yıla kadar hapsini talep etti.

Mal varlığına el konulacak

Geçtiğimiz haftalarda savcılığın talebi üzerine mahkeme, 2016'dan bu yana yurtdışında olan ve 2018'de hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Dündar'ın 'kaçak sayılma' sürecini başlatmıştı. Mahkeme, gazete ilanı yoluyla Dündar'a çağrıda bulunulmasına, ilanın yayınlanmasından sonra 15 gün içinde mahkemeye gitmemesi durumda ise kaçak sayılarak tüm mallarına el konulmasına karar vermişti.

Almanya iade etmiyor

İstanbul Üsküdar, Ankara Çankaya ve Bodrum’da taşınmazları bulunan Dündar’la ilgili Adalet Bakanlığı Almanya’dan iadesini istemişti. Türkiye karşıtı platformlarda boy gösteren ve sosyal medyada Türkiye aleyhine kara propaganda yürüten Dündar, tüm taleplere rağmen iade edilmiyor.




#​MİT tırları davası
#can dündar
#hapis istemi
٪d سنوات قبل