|

Firari hainler

15 Temmuz ihanetiyle Türkiye’yi kana bulayan terör örgütü FETÖ’nün sözde elebaşı Fetullah Gülen ve üst düzey yöneticileri firari durumda. Çoğu ABD ve Avrupa ülkelerinde olan FETÖ’cülerin en bilinenleri, Adil Öksüz, Cevdet Türkyolu, Zekeriya Öz, Celal Kara. Haklarında birçok soruşturma bulunan firarilerin alınması için diplomatik görüşmeler yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:52 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fetullah Gülen - Zekeriya Öz - Adil Öksüz
Fetullah Gülen - Zekeriya Öz - Adil Öksüz

15 Temmuz darbe girişimiyle kanlı ihanetlerini tüm dünyaya gösteren FETÖ mensupları, yakalanma korkusuyla saklanarak ya da kaçtıkları ülkelerde firari olarak sürdürüyor. Firari isimlerin başında yıllardır ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesinde yaşayan örgütün elebaşı Fetullah Gülen geliyor. Darbe girişiminin talimatını da verdiği belirlenen Gülen'e yönelik "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "anayasal düzeni ihlal", "kasten öldürme" gibi pek çok suçtan açılmış davalar bulunuyor. Gülen'in iadesi için Türkiye, ABD adli mercilerine iade taleplerini iletti.

BÜYÜKBAŞLAR GİTTİ

Darbe girişimini Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığından yönettiği tespit edilen sivil imamlardan eski Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz, FETÖ'nün ikinci adamı olarak bilinen ve Gülen'in ardından örgütün başına geçecek isimler arasında sayılan Abdullah Aymaz, örgütün "Başyüceler Şurası"nın başında bulunduğu belirtilen Mustafa Özcan, Fethullah Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli olan Cevdet Türkyolu örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden ve en bilinen firarilerinden.

EMNİYET AYAĞI KAÇTI

Örgütün polis ve savcı yapılanmasının da önemli isimleri kaçak. "Ergenekon" soruşturmasıyla adını duyuran ve 17 Aralık kumpas soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz, aynı soruşturmanın diğer savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile 25 Aralık soruşturmasını yürüten Muammer Akkaş da firari. Koza-İpek Holding'in sahibi ve medya patronu Hamdi Akın İpek de “aranan teröristler" listesinin firarilerinden. FETÖ'nün medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden Aydoğan Vatandaş, kapatılan Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros kapatılan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Genel Müdürü Recep Uzunallı ve eski Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de firariler arasında.

SPOR AYAĞINI YÖNETİYORLARDI

FETÖ firarisi, eski futbolcu ve eski milletvekili Hakan Şükür de ABD'nin San Francisco kentindeki lüks yaşam sürüyor. Eski futbolcu Arif Erdem de FETÖ firarileri arasında bulunuyor. ABD'de spor yaşamına devam eden basketbolcu Enes Kanter hakkında da "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan başlatılmış soruşturma bulunuyor.


#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Akın İpek
#Adil Öksüz
6 yıl önce