|

Fişlemenin adı gözlem raporu

FETÖ, örgütten olmayan askerleri ‘gözlem formu’yla fişleyerek TSK’dan atılmasını sağlamış. FETÖ’cülerin deşifre olmamak için iletişim kurduğu ‘kontörlü telefon’dan çıkan şüpheli asker Ramazan H., “Kara Harp Okulu’ndayken örgüt üyesi öğrenciler, bu forumları doldurarak diğerlerinin okuldan atılmalarına sebep oluyordu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:41 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Tanju Poshor
Tanju Poshor

FETÖ’nün mahrem yapılanmadaki haberleşme sistemi olan ‘kontörlü telefon’dan çıkan Ergün Y. ve Halit K. hakkında da “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir’in hazırladığı iddianamede, itirafçı Ramazan H.’nin beyanlarıyla Kara Harp Okulu’nda aynı hücrede yer alan şüpheliler Ergün Y. ve Halit K.’nin deşifre edildiği belirtildi. Her iki şüphelinin de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyerek itirafçı olduğu bildirildi.


POSHOR MOBİNG YAPTI

Ramazan H., iddianameye konulan ifadesinde, örgütün talimatlarına uymayınca kendisine örgüt abisi ve komutanları tarafından mobing uygulandığını, bu kişilerin arasında ise 15 Temmuz gecesi TRT’nin ele geçirilmesi görevi verilen eski Muhafız Alay Komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor ile hala darbeden yargılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski kara yaveri Mete Semercioğlu’nun da olduğunu kaydetti. Ramazan H., şunları söyledi: “Mehmet isimli örgüt imamı kız arkadaşımın olduğunu öğrenince ‘ceza yersin, okuldan atılırsın, tazminat ödersin’ şeklinde sözler söyledi. Takım komutanı bana ekstra görevler yazıyordu. Örneğin, sıram değilken tuvalete temizlik yapmaya beni gönderiyordu. Bölük komutanım 6 ay boyunca bana hafta sonu izinsizlik cezası yazdı. Yine Muhammet Tanju Poshor yanına çağırıp bana yanlış yollarda olduğumu söyleyerek kendimi düzeltmemi istiyordu. O dönemde yüzbaşı olan Mete Semercioğlu isimli kişi de mobing uygulamalarının başını çekiyordu. Bu uyarılardan ve uygulamalardan bu kişilerin de FETÖ’ye mensup olduğunu, Mehmet isimli mahrem imamın verdiği bilgilerle bana yönelik işlemler yaptıklarını anlıyordum.”

GÖZLEM FORMUYLA OKULDAN ATIYORLARDI

Ramazan H. ayrıca, FETÖ üyesi komutanların, örgütten olduğunu bildiği öğrencilerden gözlem formu doldurmasını istediğini, bu forma göre de örgüt karşıtı öğrencilerin TSK’dan atıldığını söyledi. Ramazan H., “Üsteğmen Özkan Ö. beni ve FETÖ’den olan diğer kişileri biliyordu. Beni de bildiği için FETÖ’ye mensup olmayan Kara Harp Okulu öğrencileri hakkında gözlem formu doldurmamı istiyordu. Bunu da olumsuz anlamda yapmamı istiyordu. Yapmayınca bana yönelik baskı yapıyordu. Raşit Ö., Ramazan D., Yusuf Ali Ö., Ali Y., Ali A., ve İdris Ö., gözlem formu doldurularak FETÖ karşıtı öğrencilerin atılmalarına ve ayrılmalarına sebep oluyordu” diye konuştu.

  • Güllüoğlu’ndan zarf içerisinde para aldık
  • Ramazan H., FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle TMSF’ye devredilen Faruk Güllüoğlu Baklavacısıyla ilgili dikkat çekici de bir ayrıntı anlattı. Grubunda bulunan Ergün Y., Halit K. ve Mehmet kod adlı mahrem imamla birlikte Faruk Güllüoğlu’nun Yenibosna’daki baklava fabrikasına gittiklerini belirterek, “Burada kahvaltı yaptık. Faruk Güllüoğlu isimli şahıs olup olmadığını bilmiyorum. Resmi gösterilirse teşhis etmeye hazırım. Kendisi ile sohbet ettik. Askeri öğrenci olduğumuzdan bahsetmedik. Bu şahıs bize zarf içerisinde para verdi daha sonra ayrıldık” dedi.

Büfelerden ararlardı

FETÖ içerisinde faaliyet gösterdiği döneme ilişkin ayrıntılı bilgiler veren ve örgüt üyelerini deşifre eden şüpheli Ergün Y., örgütün talimatıyla mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan veya büfelerden irtibat kurduklarını anlattı. Y., mahrem imama ait numarayı telefonuna şifreli olarak kaydettiğini ya da ezberlediklerini belirtti.

#FETÖ
#Fişleme
6 yıl önce