|

Gaspçılar kıskıvrak

Okmeydanı’nda yoldan geçen vatandaşları durdurarak gasp eden, marketleri ve bankaları soyan terör örgütü DHKP-C destekli çeteye operasyon düzenleyen polis, çetenin lideri Okan B.’nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 mercredi
Güncelleme: 22:58 - 10/05/2016 mardi
Yeni Şafak

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Okmeydanı, Kağıthane ve Şişli'de yaşanan 26 yağma ve gasp olayını gerçekleştiren terör örgütü DHKP-C destekli çeteye düzenledikleri operasyonda çetenin lideri Okan B.'nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Gasp Büro Amirliği ekipleri yürüttüğü teknik ve fiziki çalışma sonunda, PTT, market ve banka gaspı gerçekleştiren çete üyelerine ait olduğu belirlenen 20 adres belirlendi.



ŞEBEKE LİDERİ DE YAKALANDI


Ekipler büyük bir gizlilikle yürüttükleri soruşturma sonucu, dün sabah şafak vakti operasyonunun startını veri. Okmeydanı, Kâğıthane ve Gaziosmanpaşa'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyona, İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şube, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü de destek verdi.



13 KİŞİ SORGUDA


Operasyonda şebeke lider Okan B.'nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu öğrenilirken, diğer şüphelilerin de örgüt sempatizanı olduğu ifade edildi.



#Okmeydanı
#Gaspçılar
#Kağıthane
il y a 8 ans