|

Gazeteci Ahmet Kekeç’e veda

Koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kekeç, son yolculuğuna uğurlandı. Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kekeç, Eyüpsultan Haziresi mezarlığına defnedildi.

13:18 - 16/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 14:43 - 16/11/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Eyüp Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
Eyüp Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Gazeteci Ahmet Kekeç için öğle namazını müteakiben Eyüpsultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve çok sayıda gazeteci arkadaşı katıldı.

Eyüpsultan Haziresi mezarlığına defnedildi

Cenazeye korona virüsten dolayı bazı aile üyeleri katılamazken, taziyeleri kardeşi Hüseyin Kekeç kabul etti. Namazın ardından Kekeç’in cenazesi Eyüpsultan Haziresi mezarlığına defnedildi.

"Milletin değerlerinden yana hayatı boyunca mücadele etti"


Kekeç hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Ahmet Kekeç’i uzun yıllardır tanıyoruz. Yaklaşık 30 yıl dostluğumuz var. Gerçekten
Ahmet Kekeç şahsiyetli, onurlu, Türkiye’de demokrasiden yana, millet iradesinden yana, milletin inançlarından, değerlerinden yana hayatı boyunca mücadele etmiş bir kalem erbabıydı, bir fikir erbabıydı. Gerçekten bu duruşunu en zor zamanlarda taviz vermeden, sağına soluna bakmadan bu mücadelesine devam etti. Geride güzel bir mücadele örneği bırakmış oldu.
” diye konuştu


Yeni Şafak yazarlarındandı

  • Malatya’da 1961 yılında dünyaya gelen Akşam Gazetesi yazarı Kekeç, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah öyküleri yayımlamaya başladı. Kekeç, kaleme aldığı hikaye, eleştiri ve denemeleri 1980’den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Kayıtlar, Kırkayak (Kırklar), Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Aynı dönemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekeç, ilk olarak “Milli Gazete” (1985), “Yeni Haber”, “Zaman” (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve “Akit” , “Star” gazetelerinde editör ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu. Kanal 7’de bir yıl kadar yorumculuk da yapan Ahmet Kekeç, “Memleket Meselesi”, “Derin Mevzu” adlı programlarını sundu. Kekeç, “Nerede Kalmıştık”, “Tarihçe”, “En Sıra Dışı” adlı üç televizyon programında yer aldı. Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı ve Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam ediyordu.
#ahmet kekeç
#cenaze töreni
#veda
#gazeteci
#eyüp camii
3 yıl önce