|

Gaziantep'te 'Özel Güvenlik Bölgesi' kararı

Gaziantep'te Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan bölgenin 15 gün süreyle "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Yeni Şafak
21:24 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:36 - 6/03/2017 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Gaziantep'te Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinin, 15 gün süreyle "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.



Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesi, saat 17.00'de başlayıp, 20 Mart 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle valilik tarafından "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildi.



Bu kapsamda ilgili tarihlerde söz konusu bölgede her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacak.


#Gaziantep
#Beşkılıç
#Türkyurdu
7 yıl önce