Sağlığımızla böyle oynuyorlar: Vatandaşa yediremeden imha edildi
10:56, 03/09/2026, Perşembe
DHA

Halk sağlığını tehdit ettiği değerlendirilen işletme mühürlendi.
Gaziantep Şahinbey'de zabıta ekiplerinin düzenlediği şok baskında, hijyenden uzak ve insan sağlığını hiçe sayan şartlarda ciğer kavurma üretimi yapıldığı ortaya çıkarıldı. Saflığı bozulmuş yarım ton et ve ciğere el konulurken, işletme mühürlendi.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden bir skandalı açığa çıkardı. Bir imalathanede yapılan incelemelerde, mevzuata ve hijyen koşullarına tamamen aykırı bir ortamda ciğer kavurma hazırlandığı tespit edildi.

Yarım ton et ve ciğer imha edildi
Baskın yapılan adreste bulunan ve uygunsuz şartlarda tutulan yaklaşık 500 kilogram ciğer ile et ürünü, zabıta ekipleri tarafından toplanarak imha edildi. İnsan sağlığını doğrudan tehlikeye atan ve üretim şartlarını taşımayan iş yeri ise zabıta ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi.

Başkan Tahmazoğlu: Taviz yok
Olayın ardından açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Karşılaşılan tablonun gıda denetimlerinin önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Tahmazoğlu,
"Halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İnsan sağlığıyla oynayanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek"
ifadelerini kullandı.
Gündem
Kıbrıs'ta aşçı olarak çalışıyordu: Ailesine sürpriz yapmak için bindiği gemide kayboldu

Gündem
Bungalovda bir havuz faciası daha: 4 yaşındaki çocuk yaşam savaşını kaybetti

Hayat
Mersin’in tarımsal değerleri coğrafi işaretle geleceğe taşınıyor

Gündem
Kaçkarlar’da İngiliz turist alarmı: Ekipler seferber oldu

Gündem
Balkonda asılı kalan kız çocuğunu saniyeler içinde katları tırmanarak kurtardı