Gazze'deki İsrail vahşetinin kurbanları için 81 ilde selalar okundu

Lokman Özdemir
Lokman Özdemir
12:0418/10/2023, Çarşamba
G: 18/10/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Gazze-Ayasofya
Gazze-Ayasofya

Gazze'de terör devleti İsrail'in hastane saldırısında hayatını kaybeden siviller için 81 ildeki camilerde selalar okundu

Terör devleti İsrail, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurdu. Gerçekleşen katliamda en az 500 kişi hayatını kaybetti.


Tüm camilerde selalar okundu


İşgalcilerin Gazze Şeridi'nde içinde sivillerin olduğu hastaneyi vurarak yüzlerce Gazzeliyi katlettiği vahşi saldırıyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün bütün camilerde selaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmuştu.


Gazze'de terör devleti İsrail'in hastane saldırısında hayatını kaybeden siviller için 81 ildeki camilerde selalar okunmaya başladı.

İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için tüm Türkiye’de olduğu gibi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından camiden çıkanlar, İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki gösterdi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılarda katledilen Müslümanlar için tüm Türkiye’de öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğle namazı öncesinde tüm camilerde selalar okundu. İstanbul’da ise çok sayıda kişi gıyabi cenaze namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı.



“Bütün Müslümanlar birlik olsun”


Camiden çıkan Mehmet İmamoğlu, “Cenaze namazını kıldım. İsrail kötü bir devlettir. İsrail’e lanet olsun. Bütün Müslümanlar birlik olsun. İsrail’i yerin dibine batırsın. Bizim elimiz yetişmiyor. Sadece dua ediyoruz” dedi.



“Bu alçakça saldırı İsrail tarafından yapıldı”


Yaşanan saldırıyla ilgili konuşan Volkan Kırımlıoğlu,
“Dün akşam yapılan saldırıdan dolayı ciddi bir üzüntü yaşıyoruz. Ben yurt dışında yaşıyorum. Oradaki Amerikalı yakınlarım ‘Bunun kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor’ diyor. Tabii ki bunun üstünü kapatmaya çalışacaklar ama herkes biliyor ki bu alçakça saldırı İsrail tarafından yapıldı. Ne yazık ki bu saldırıları devam ediyor. Çok üzgünüm. Elimizden inşallah bir şey gelir. Artık bu zulme ‘dur’ deriz. Yıllardır devam ediyor. Amerika halkı farklı düşünüyor, yönetim farklı davranıyor. Yeni seçimlerde Biden bu politikayı devam ettirecektir. Çünkü, bu siyonist rejimin orada çok fazla devam ediyor”
diye konuştu.


#Gazze
#Sela
#Cami
#İsrail