|

GBT kontrolünde alçak saldırı

İzmir’de Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü sırasında asker kaçağı olduğu ortaya çıkan Serhat Ceyhan, polislere saldırdı. Bıçaklanan polis memuru Mehmet Çelik şehit olurken, arkadaşı ile saldırgan yaralandı. Dualarla toprağa verilen şehit evladının tabutunu omuzlayan baba Ahmet Çelik, “Vatan sağolsun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Baba Ahmet Çelik, şehit oğlunun tabutunu kardeşiyle birlikte taşıdı.
Baba Ahmet Çelik, şehit oğlunun tabutunu kardeşiyle birlikte taşıdı.

İzmir’in Bornova ilçesinde asker kaçağı, Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapan bir polisi şehit etti, bir polisi de yaraladı. Olay, önceki gece saat 05.00 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi 7055 Sokak’ta meydana geldi. Polis memurları Mehmet Çelik ve Osman Çoban, durumundan şüphelendikleri 21 yaşındaki Serhat Ceyhan’ı durdurup, GBT sorgusu yaptı. Asker kaçağı olduğu ortaya çıkan şüpheli gözaltına alınmak istenince ortalık karıştı.

SALDIRGAN VURULDU

Ceyhan, polis memurları Mehmet Çelik (47) ile Osman Çoban’a bıçakla saldırdı. Alçak saldırıda Mehmet Çelik olay yerinde şehit oldu, Çoban yaralandı. Saldırgan vurularak yakalandı. Yaralanan polis memuru Çoban Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, saldırgan ise Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Evli ve 2 çocuk babası şehidin naaşı, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.


GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınan şehit Çelik’in cenazesi, İzmir Valiliği önüne getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin babası Ahmet ve kardeşi Levent Çelik, Türk bayrağına naaşı, omuzlarına alarak bir süre taşıdı. Baba Ahmet Çelik bu sırada, “Ben polis babasıyım, vatan sağ olsun, Türk bayrağım sağ olsun, askerim, polisim sağ olsun” dedi. Şehidin annesi Elif, eşi Aysun, çocukları Melike (14) ve Emir de (5) tabutun başında gözyaşı döktü. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, şehit babasının elini öperek aileyi teselli etmeye çalıştı. Baba Ahmet Çelik, torununa “Baban şehit mi oldu kızım?” diyerek sarıldı.


MİLLETİMİZE EMANET

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Kahraman şehidim, bilmelisin ki bu saldırıyı yapan alçak, ekip arkadaşın tarafından vurularak yakalandı. Şehidimizin eşi ve çocukları, büyük Türk milletine emanet” dedi. Şehidin cenazesi, törenin ardından Hacı Nehriman Beşer Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Bornova Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

#İzmir
#GBT
#Polis
#Şehit
6 yıl önce