|

Geleceklerini Türkiye'de inşa ediyorlar

Yaklaşık 60 ülkeden Türkiye’ye gelen ve Kayseri’deki Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören 220 yabancı uyruklu öğrenci, buradan aldıkları eğitimle ülkelerine hizmet etmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:09 - 25/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Öğrenciler okulda hem dini eğitim hem de Türkçe, matematik ve coğrafya gibi dersler görüyor.
Öğrenciler okulda hem dini eğitim hem de Türkçe, matematik ve coğrafya gibi dersler görüyor.

Farklı kıtalardaki yaklaşık 60 ülkeden Türkiye'ye gelen 220 yabancı uyruklu öğrenci, Kayseri'deki Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi’nde aldıkları eğitimle ülkelerine hizmet etmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle internet üzerinden başvuru yapan öğrencilerden mülakatta başarılı olanlar, Türkiye'de eğitim görmeye hak kazanıyor.

ÜLKELERİNİN GELECEĞİ İÇİN

Ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta Kayseri'deki Uluslararası Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesinde hem dini eğitim hem de Türkçe, matematik ve coğrafya gibi dersler de gören öğrenciler, geleceklerini sağlam temeller üzerine kurmak için gayret gösteriyor. Afrika, Asya ve Avrupa'daki birçok ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciler, burada aldıkları eğitimin ardından yine Türkiye'de üniversite eğitimi alarak sadece kendi geleceklerini değil, ülkelerinin geleceğinin de inşasına katkıda bulunmak istiyor.

ÜMMET OLMAYI ÖĞRENDİM

Kazakistanlı öğrenci Mustafa Sungur 3 yıl önce eğitim için Kayseri'ye geldiğini, tıp eğitiminin ardından ülkesine gidip hizmet etmek istediğini anlattı. Arnavutluk'tan gelen Akif Darda ise ilk geldiğinde Türkçe dahi bilmediğini aktararak, "Burada dilden başka şeyler de öğrendim. Burada kardeşlik, ümmet ve birlik olmayı öğrendim. Mezun olduktan sonra ülkemize geri dönerek hizmet edeceğiz. Ülkemizde de Türkiye'yi destekleyeceğiz ve birlik oluşturacağız" dedi.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ

Sierra Leone'den gelen İbrahim Osman Kamara da Türkiye'yi çok sevdiğini ve burada hayata farklı bir açıdan bakmaya başladığını söyledi. Türkiye'ye geldikten sonra İlahiyat eğitimi almaya karar verdiğini anlatan Kamara, "Buraya gelip ve İslam eğitimi aldıktan sonra böyle düşünmeye başladım. Ülkemle Türkiye arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak istiyorum" diye konuştu.

#Türkiye
#Sierra Leone
#İbrahim Osman
5 yıl önce