|

Gençler Meclis’e dinamizm katacak

16 Nisan referandumunu Yeni Şafak ve TVNET ekiplerine değerlendiren Kayserili vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini ve çocuklarının geleceği için ‘evet’ diyeceklerini söyledi. 18 yaş düzenlemesine de olumlu bakan Kayserililer, “Gençler Meclis’e dinamizm katacak ve ülkeye katkısı olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:08 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Gençler Meclis'e dinamizm katacak
Gençler Meclis'e dinamizm katacak

Kayserili vatandaşlar 16 Nisan halk oylamasını Yeni Şafak ve TVNET’e değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları güveni her fırsatta dile getiren Kayserililer, "Bütün oklar Erdoğan’a yönelmiş durumda çünkü doğru. O yüzden biz hep arkasındayız" diyor. Vatandaşlar ayrıca gençlere seçilme hakkının verilecek olmasının Meclis’e dinamizm katacağını belirterek "Türkiye için iyi olacak" değerlendirmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ

16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğini belirten Nazım Erkaya, "Kutlu davasında Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Kim ne derse desin bu yoldan vazgeçmesin. Vatanımızın böyle bir insana ihtiyacı var" diye konuştu. Erkaya, çift başlılığın ortadan kalkmasının olumlu olduğunu kaydederek, "Biz onu yüzde 52 ile oraya getirdik ve yine destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN İYİ OLACAK

İstikrar için ‘evet’ diyeceğini belirten Halil Bozdemir ise, "15 yıldır yaptığı hizmetleri görüyoruz, bu yüzden Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz" diye konuştu. 18 maddeyi incelediğini belirten Bozdemir, dikkatini en çok çeken maddenin seçilme yaşının düşürülmesi olduğunu söyledi ve "Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

'EVET' YÜZDE 60’I GEÇER

Peynir satarak geçimini sağlayan Muhammet Yılmaz, "Ülkemiz için iyi olacak" şeklinde konuştu. 18 yaşındaki gençlerin Meclis’te olmasını desteklediğini belirten Yılmaz, "Ülkeye katkısı olacak ve Meclis’e dinamizm katacak" dedi. Ali Odunkesen ise ülke genelinde ise yüzde 60’dan fazla ‘evet’ beklediğini kaydederek, "Başka bir seçeneğimiz yok. Geleceğimiz için 'evet' demeliyiz" dedi.

TÜM OKLAR ERDOĞAN'A YÖNELDİ

Yunus Emre’nin, "Ben doğruyu bulmak için okun kime atıldığına bakarım" sözünü hatırlatan Ahmet Soyak, "Şimdi bütün dış güçler birleşti oku Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıyorlar. Ben sadece buna bakarak ‘evet’ derim” diye konuştu.


Türkiye’ye yeni elbise lazım

Menderes’in bayrağını Erdoğan’ın taşıdığını söyleyen Mustafa Kaftan, “Yamalıklı elbisenin değişmesi lazım. Artık yeni elbise lazım. Erdoğan’ın tek adamı olmayacak birkaç adamı olacak. Tankların havadan bombalaması Türkiye’nin büyümesine engel oldu. İnşallah yeni sistem sayesinde daha fazla büyüyeceğiz. 600 milletvekiline çıkarılması sayesinde Meclis daha fazla çalışacak, bizlere daha fazla vakit ayıracak. CHP zihniyeti bu ülkeye ne yaptı” ifadelerini kullandı.



Nikahta da 16 Nisan’da da Evet

Evlenecekleri günde referandumla ilgili ekiplerimize açıklama yapan Tanju Türkoğlu, “16 Nisan’da birlikte ‘evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkoğlu, kararının nedenine ilişkin, “Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Sonuna kadar da destek vereceğiz. Yalnız olmayacak, arkasında biz olacağız” dedi. 15 yıldır Türkiye’nin büyüdüğüne dikkati çeken Türkoğlu, “Ülke bölünecek diyorlar aksine büyümeye devam edecek. Dış güçlerin ve içerideki hainlerin planları bunlar” dedi. Türkoğlu, kendileri arasında konuştukları sloganı ise şöyle belirti: “Hanife’ye de evet 16 Nisan’a da evet.”



GELECEĞİMİZ İÇİN

Kayseri’de dünya evine giren diğer gelin damat çift Erhan ve Derya Ceyran çifti de kararlarının evet olduğunu söyledi. Erhan Ceyran, “Bugün evet dedik, 16 Nisan’da da evet diyeceğiz” derken, gelin Derya da, “Geleceğimiz için evet diyoruz” dedi.

Millet seçecek

Erhan ve Ethem Yılmaz kardeşler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 15 senedir elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek “Vatan millet için Erdoğan’ı iyi gördük daha da millete hizmet yapacağı için evet diyoruz" dediler. Tek adamlık söylemlerine inanmadıklarını kaydeden Yılmaz kardeşler, "Seçimle biz seçeceğiz. Seçen yine millet olacak. Bunun neresinde tek adamlık var" diye konuştular.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
#Kayseri
7 yıl önce