|

Gençler dev şirketlerle oyun oynuyor

Gençlerin kurduğu Türk mobil oyun şirketi Gram Games, 250 milyon dolara Zynga’ya satıldı. Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “Gençler, 6 yılda ilk 100’deki sanayi şirketlerini geçti. Bu bize, gençlerimizdeki potansiyeli gösteriyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gram Games, bugüne kadar pek çok oyununu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında da birinciliğe taşıma başarısını gösterdi.
Gram Games, bugüne kadar pek çok oyununu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında da birinciliğe taşıma başarısını gösterdi.

Türk mobil oyun şirketi Gram Games, 250 milyon dolar nakit ve ek ödemeler karşılığı dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga tarafından satın alındı. '1010!' ve 'Six!' gibi ünlü bulmaca oyunlarının üreticisi olan ve dünya çapında 170 milyondan fazla oyuncuya sahip Gram Games, bugüne kadar pek çok oyununu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında da birinciliğe taşıma başarısını gösterdi.


Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, "Gençlerin kurduğu bilişim şirketi Gram Games’in geçen hafta dünyaca ünlü oyun şirketi Zynga tarafından 250 milyon dolara nakit olarak satılması çok önemli bir gösterge. Bu rakam, Türkiye’nin ilk 100 büyük sanayi şirketi arasında yer alabilmek için yeterli. Gençler, 6 yıl önce kurdukları bilişim şirketiyle, ilk 100’deki sanayi şirketlerini geçti. Bu bize, hem bilişim sektörünün gücünü hem de gençlerimizdeki girişimcilik potansiyelini gösteriyor" dedi.


GENÇLERİMİZ DESTEKLENMELİ

Sanayi sektörlerinde ortalama 3 bin kişinin bir yıl emek vererek ve enerji tüketerek elde ettiği sonucu, genç bir ekibin ithalat yapmadan ve çok daha az sermayeyle sağlayabildiğini aktaran Özden, "Bilişim başta olmak üzere yüksek katma değer üreten şirket sayımızı artırmamız şart, bilişimci gençler desteklenmeli" diye devam etti. Özden, Gram Games örneğinde olduğu gibi Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasına girebilmesi için teknoloji yoğun üretimi artırması gerektiğini kaydetti. "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasına giren şirketlerin ancak yüzde 5’inin yüksek teknoloji üretimi yaptığını belirten Özden, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu yapıyı yeniden şekillendirmek zorundayız. Gençlerimize kuluçka merkezleri, teknoloji transfer ofisleri kurarak ve onları destekleyip teşviklendirerek yeni ekonomi modeline geçmek zorundayız."

#Gençlik
#Mobil Oyun
#Gram Games
6 yıl önce
default-profile-img