|

Genelkurmay Başkanı Akar'dan 'madalya' talimatı!

Bir koleksiyoner tarafından bit pazarından satın alınan 16'ncı Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'a ait rozetlerin TSK tarafından alınmasının ardından Genelkurmay Başkanı Akar'dan yeni bir talimat geldi.

Yeni Şafak
11:54 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 12:14 - 25/08/2017 Cuma
ARŞİV: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
ARŞİV: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Kıbrıs Barış Harekatını yürüten Türkiye’nin 16. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’a ait madalya, madalyon, plaket ve rozetler Ankara’daki bit pazarında çıktı. “Kıbrıs Kahramanı” olarak tarihe geçen eski genelkurmay başkanlarından Sancar’a ait bazı özel eşyalar, İskitler’de haftada bir kurulan bit pazarında fark edildi.

’a 1978’de NATO tarafından verilen plaket ile Güney Kore Savunma Bakanı Yu Jae Hung ve Japonya Meşru Müdafaa Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Hiroichi Samejima tarafından takdim edilen madalyonların da aralarında yer aldığı 30 parça eşyayı, koleksiyoner Necati Doğan satın aldı.

Yaklaşık 40-45 yıllık mazisi bulunan eşyalar içinde Sancar’ın Osmanlıca yazdığı not defteri, üniformasında yer alan şerit rozetler ve bröveler ile Sancar’a Çukurova Üniversitesi tarafından takdim edilen 'Onur Belgesi” de bulunuyor.

Genelkurmay Başkanı Akar'dan talimat
16'ncı Genelkurmay Başkanı merhum Orgeneral Semih Sancar'ın görev yaptığı döneme ait hizmet anılarının bir koleksiyoncuda bulunduğu haberleri üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın talimatıyla
.

Ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın direktifiyle, benzer durumların yaşanmaması amacıyla yasal mevzuatın düzenlenmesi kapsamında uzman personel tarafından çalışmalara başlandı.

#Hulusi Akar
#Madalya
#Semih Sancar
7 yıl önce