|

Gizem’i ezen çifte 15’er yıl istendi

Maltepe’de meydana gelen kazada, hemşire Gizem Berfu Altunoğlu’na çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü Merve Köstereli ile nişanlısı Tunç Öcal kusurlu bulundu. Sanıklar hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:38 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Hemşire Gizem Berfu Altunoğlu işe giderken canından olmuştu.
Hemşire Gizem Berfu Altunoğlu işe giderken canından olmuştu.

İstanbul-Maltepe'de meydana gelen trafik kazasında 21 yaşındaki hemşire Gizem Berfu Altunoğlu'nun ölümüne neden olan nişanlı çift hakkında 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sürücü Merve Köstereli'nin araç kullandığı sırada, yanında oturan nişanlısı Tunç Öcal ile ayrılma konusunda tartışma yaşadıkları anlatıldı.

DİKKATİNİ DAĞITMIŞ

Öcal'ın direksiyona müdahale ederek aracı sağa doğru yönelttiği kaydedilen iddianamede, alkollü olması nedeniyle dikkati dağılan şüpheli Köstereli'nin de yaya Gizem Berfu Altunoğlu'na çarptığı aktarıldı. İddianamede, kaza nedeniyle hemşire Altunoğlu'nun hayatını kaybettiği, araç içinde bulunan bir kişinin yaralandığı, alınan alkol raporlarına göre Merve Köstereli'nin 0,46 promil, nişanlısı Tunç Öcal'ın da 0,72 promil alkollü olduklarının tespit edildiği bilgisi verildi.


İKİSİ DE KUSURLU

İddianamede, otomobilde bulunan arkadaşları Zeynep Karlı Aşık’ın da şüphelilerden şikayetçi olduğu kaydedildi. Kazanın oluşumunda Tunç Öcal'ın asli, Merve Köstereli'nin de tali kusurlu olduğu belirtildi. İddianamede, Merve Köstereli ve Tunç Öcal'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuklu sanıklar, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

#Maltepe
#Trafik Kazası
#Alkollü sürücü
5 yıl önce