|

Göçükte kalanlar yaşıyor olabilir

İzmir’de metro vagonu parkında meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 2 bekçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Bekçilerin canlı olma ihtimalleri olduğu açıklanırken, çalışmaların bu nedenle çok dikkatli yapıldığı belirtildi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

İzmir'de metro vagonu parkında meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 2 bekçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Yapılan açıklamada bekçilerin canlı olma ihtimalleri olduğu belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "AFAD ekipleriyle birlikte mümkün mertebe göçük altındakilere zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Çünkü canlı olma ihtimalleri var" dedi.

KONTROL İÇİN GİTMİŞLER

  • Gökçe, olayın meydana geldiği alanda metro vagonlarına yer altı otoparkı yapılması için bir süredir inşaat çalışmasının sürdüğünü, göçüğün yoğun sağanaktan kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. Göçüğün, güvenlik kamerası kayıtlarının kesildiği 03.42'de meydana geldiğini ifade eden Gökçe, "Yoğun sağanak altındaki bölgede, muhtemelen toprağın da killi olması ve suya yeterince doygunluk yaşamasından dolayı bir zemin hareketlenmesi oluyor. Müteahhit firmanın iki bekçisi de muhtemelen hareketlenen zemini kontrol etmek amacıyla gürültünün geldiği yöne doğru hareket ediyorlar. Kayıtlardan görebildiğimiz bu" diye konuştu.


ÇALIŞMA GECE DURDU

Çalışmaların ağır gittiği eleştirilerine "Gece duvarla ilgili bir hareketlenme olunca Valilik makamının da kararıyla çalışmalar durduruldu. Çünkü çalışan ekiplerin de duvarın altında kalma riski oluşacaktı. Sabah zemin hareketini durdurduktan sonra ekiplerimiz tekrar çalışmaya başladı. Ağır iş makinesi çıkarttığımızda makineler göçüyor. Hem de altta canlı olma ihtimali var ve bu canlıyı zarar vermeden çıkartmak gibi bir sorumluluğumuz var. AFAD ekipleriyle birlikte mümkün mertebe göçük altındakilere zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz" diye cevap veren Gökçe, idari soruşturmanın açıldığını, konunun adli makamlara da intikal ettiğini ifade etti.

#​İzmir
#Enkaz
#Göçük
5 yıl önce