|

Gökdelene parsel tırpanı

AK Parti’nin on başlıktan oluşacak yerel seçim manifestosunda tadilat oyunlarıyla şehirlerin siluetine saplanan gökdelen terörüne köklü çözüm öngörülüyor. Dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 11:00 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Kentsel dönüşüm başlığı altında mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacağı belirtilecek.
Kentsel dönüşüm başlığı altında mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacağı belirtilecek.

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşın karşısına 10 maddelik manifesto ile çıkacak. AK Parti'nin 2023 vizyonunun izlerini taşıyacak olan manifesto, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin hazırladığı ve üzerinde son rötuşların yapıldığı manifestoda Erdoğan’ın büyük hassasiyet gösterdiği yatay mimari çağrısı ön planda yer alıyor.

YATAY MİMARİ ÖNE ÇIKACAK

Yerel seçimler için üretilecek projelerde de yatay mimari vurgusu öne çıkacak. Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka sunacağı projelerde de yatay mimari anlayışına özen gösterilecek. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun şekilde hazırlanacak. Konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak inşa edilecek. Yerel seçimler sonrasında bu konuda yasal düzenlemelerde gündeme gelecek. Dikey mimarileşmeye sınır getirilerek yatay mimarileşmenin önünü açacak hamleler yapılacak.

PARSEL DEĞİL MAHALLE BAZLI

Manifestoda şehirlerin imar planı ile ilgili de önemli düzenlemelerin sinyalleri yer alacak. Şehirlerin mimarisi korunacak. Ruhu olan mekanlar öne çıkacak. Parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyecek. Ada bazlı veya mahalle bazlı imar tadilatına vurgu yapılacak. Başkanlardan bütüncül bir imar planı yapılması istenecek. Manifestoda bir diğer başlık ise çevre dostu şehirler olacak. Kentsel dönüşüm başlığı altında mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacağı belirtilecek.


İHALELERE CANLI YAYIN

Belediye ihaleleri internet sitesinden yeni dönemde canlı yayınlanacak. İhaleler şeffaf olacak. Tasarruf tedbirlerinin de yer alacağı manifestoda, belediyelerden yerli malı kullanılması istenecek. Yeni belediye başkanlarından kıyafetine, konuşmasına dikkat etmesi, ulaşılabilir olması talimatı verilecek.

AK Parti kaynakları manifesto ile ilgili "Bazı konular var ki yasaya yazamazsınız. Yasaya yazılamayan konular manifestoda yer alacak. Kentsel dönüşümde yerinde değişim ve dönüşümün esas olduğunu, imar tadilatlarını her isteyenin canı sıkıldığında yapamayacağını manifestoda söyleyeceğiz" dedi.

#AK Parti’
#Gökdelen
#Mehmet Özhaseki
5 yıl önce
default-profile-img