|

Gökten para yağdı

Erdoğan'ın çalışma ofisine konulan 'böcek'lerin ömrüyle ilgili hazırladığı raporun 'çalıntı' olduğu kesinleşen Hasan Palaz ile Hamza Turhan ve Gökhan Vıcıl'ın kefalet için gereken 300 bin TL'yi bir saatte bulması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 06:29 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine yerleştirilen böceklerin ömür tespitine ilişkin sahte rapor hazırlandığı iddiasıyla yargılanan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz ile uzman Hamza Turhan ve Gökhan Vıcıl'ın 100 bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar verilmişti. Önceki gün çıkan karar sonrası 15 aydır işsiz olan ve 100 gündür tutuklu bulunan Palaz ve diğer iki sanık için 300 bin TL nakit para bir saat içerisinde bulunarak Maliye'ye yatırıldı. Böylece 3 sanığın aynı gün tahliye edilmeleri sağlandı. Duruşmada işsiz ve gelirlerinin olmadığını beyan eden sanıkların bu kadar kısa sürede kefaleti bulmaları ise dikkat çekti.



'HAZIRLADIM' DEDİĞİ RAPOR ÇALINTI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine 'fırsat operasyonuyla' yerleştirilen böceklerin ömür tespitine ilişkin sahte rapor hazırladıkları belirtilen eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, uzman Hamza Turhan ve Gökhan Vıcıl hakkında dava açtı. İddianamede, rapordaki 2 grafiğin yabancı bir internet sitesinden aynen alındığına, grafiğin altındaki yazıların değiştirilmeden İngilizce rapor haline getirildiğine ve orijinal internet çıktısı ile raporun dayanağı olarak sunulan grafiklerin birebir aynı olduğuna yer verildi.


#böcek soruşturması
#tübitak
#Hasan Palaz
9 yıl önce