|

Gönüldaşlar Gündoğdu’da

Cumhur İttifakı ilk ortak mitingi için yarın İzmir'de. Yenikapı'da ilk kez birlikte milyonların karşısına çıkan Erdoğan ve Bahçeli, 31 Mart öncesi birlik mesajı verecek. Mitingde "gönüldaşlık" vurgusu yapılacak, Cumhur İttifakı'nın seçimlerle sınırlı olmadığı belirtilecek.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/03/2019 السبت
Güncelleme: 02:45 - 16/03/2019 السبت
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından 'gönül ittifakı' yapan AK Parti ve MHP bu birlikteliği 24 Haziran genel seçimlerinde yaptıkları ittifakla resmileştirdi. İki parti, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de birliktelik kararı aldı. Bu çerçevede Cumhur İttifakı 30 büyükşehir ve 21 ilde ittifakta karar kıldı.

Liderler ayrı ayrı seçim çalışmaları ve mitingleri sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlte Bahçeli ilk ortak mitingi yarın İzmir'de yapacak. İki lider, Gündoğdu Meydanı'nda milyonlara hitap edecek. Gündoğdu Meydanı Türk bayrakları ile süslenecek, partilerin simge ve sembolleri olmayacak. Mitinge katılan tüm vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılacak. Platformun arka tarafına Erdoğan ve Bahçeli'nin fotoğraflarının yanı sıra "Memleket İşi Gönül İşi", "Beka İçin Milli Karar Cumhur İçin İstikrar" sloganlarının yer aldığı afişler asılacak.

ORTAK ŞARKILAR ÇALINACAK

Alanda, Cumhur İttifakı'nın şarkıları kullanılacak. İki lider sahneye çıkmadan önce Özhan Eren'in "Canımın İçi Türkiye’m", Şemistan Alizamanlı'nın "Zafer Bismillah", Altan Çetin'in "Cumhur İttifakı" ve Mustafa Yıldızdoğan'ın "Türkiye’m" adlı şarkıları çalınacak. Mitingde, önce Bahçeli ardından da Erdoğan konuşma yapacak. İki lider de konuşmasında "beka" konusuna değinecek. Konuşmalarda ittifaka ve gönüldaşlığa vurgu yapılacak. İttifakın gönüldaşlık esası ile yapıldığı belirtilecek. Birlik ve beraberlik vurgusu yapacak olan iki lider Cumhur İttifakı'nın seçimlerle sınırlı olmadığını Gündoğdu Meydanı'ndan yineleyecek.

İki lider 23 Mart'ta Ankara'da ikinci ortak mitingi yapacak. Erdoğan ve Bahçeli ortak mitinglerin finalini ise ittifakın tohumlarının atıldığı Yenikapı Meydanı'nda yapacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#AK Parti
#MHP
#Miting
#İzmir
٪d سنوات قبل