|

Görüntü olmasa suçu bize atarlar

Darbe girişimi sırasında, 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 143 sanığın yargılandığı davada tutuklu er İbrahim Sezer savunma yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 04:15 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Erlerle askeri öğrencilerin darbe girişiminden haberdar olmadıklarını ileri süren Sezer, o gece yaşadıklarını anlattı.
Erlerle askeri öğrencilerin darbe girişiminden haberdar olmadıklarını ileri süren Sezer, o gece yaşadıklarını anlattı.

Erlerle askeri öğrencilerin darbe girişiminden haberdar olmadıklarını ileri süren Sezer, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: “Komutanlarımız sürekli ateş emri veriyordu. Asya tarafındaki askerler Ahmet Taştan, Avrupa tarafındaki askerler de Turgay Ödemiş tarafından yönlendiriliyordu. Hain komutanlar tarafından darbenin içine atıldım.”

ASLAN KESİLEN BU KİŞİLER...

“FETÖ veya başka bir örgütle alakam yoktur. Bu komutanları ben seçmedim, kendilerini daha önce hiç görmedim. Böyle bir örgütün olduğunu, devlete sızdığını darbeden sonra öğrendim. O gece aslan kesilen bu kişiler, bugün bir şey bilmediğini beyan ediyorlar. Kamera görüntüleri olmazsa bu hainler onlara biz erlerle öğrencilerin emir verdiklerini söylerlerdi, hiçbir er kendi kendine hareket etmemiştir.”

İNTİHAR ETMEDEN
İFADELERİNİ ALIN

Sezer, “Darbeci olsaydık, orada sivil şehit ve gazi sayısı daha fazla olurdu. Bu hainlerin idam edilmesini istiyorum. Bu hainlerin üzerinde hakkım varsa hepsi haram olsun. Darbeye karışan bazı komutanların cezaevinde intihar girişimine kalkıştıklarını duydum. Buradaki komutanlar intihara kalkışmadan savunmalarını alınmasını talep ediyorum. Bu kişiler ölürlerse eğer, bize verdikleri emirler ortaya çıkmaz” dedi.

#Darbe
#15 Temmuz
7 yıl önce