|

Görüntü var para yok

Seçimde algı oluşturmak için CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için Avrupa’ya taşınan bağış kampanyası hüsrana dönüştü.

Yasemin Asan
04:00 - 14/06/2019 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 14/06/2019 Cuma
Yeni Şafak
Almanya'da CHP NRW Birliği, "Ekrem İmamoğlu Gönüllüleri" başlığı ile para topladı.
Almanya'da CHP NRW Birliği, "Ekrem İmamoğlu Gönüllüleri" başlığı ile para topladı.

İstanbul'un sayılı zenginlerinden olmasına karşın seçimde algı oluşturmak için Ekrem İmamoğlu için Avrupa’ya taşınan bağış kampanyası hüsrana dönüştü. FETÖ ve PKK’nın da seferber olduğu kampanyada Almanya'da CHP NRW Birliği, "Ekrem İmamoğlu Gönüllüleri" başlığı ile para topladı. Etkinlikler sonucunda hesapta ancak yaklaşık 39 bin avro toplanabildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN MADDİ DESTEK

Seçimin yenilendiği İstanbul’da İmamoğlu'na maddi destek kampanyası başlatılırken seçimde kendisine destek açıklamaları yapan PKK ve FETÖ terör örgütleri de harekete geçmişti. CHP, Avrupa ülkelerinde İmamoğlu'na bağış için birçok organizasyon gerçekleştirdi. CHP'nin yurt dışındaki örgütlenmesi aracılığıyla özellikle Avrupa'da PKK sempatizanı ve FETÖ elemanları İmamoğlu'na para toplamak için etkinlikler düzenledi.

İMAMOĞLU'NA YAKLAŞIK 39 BİN EURO TOPLANDI

Almanya'da CHP NRW Birliği tarafından “İmamoğlu Gönüllüleri Bielefeld’de buluşuyor” programına 10 Haziran tarihinde CHP’nin eski milletvekili Aytuğ Atıcı da katıldı. Programda CHP NRW Birliği’nin bir süre önce başlattığı destek kampanyasında vatandaşlardan toplanan 8 bin 890 avro bağış da teslim edildi. Daha önce yapılan kampanyalarda bunun dışında CHP üyeleri ve ortaklaşa çalıştıkları STK’lar yoluyla CHP hesabına 30 bin avroyu geçen bir miktar katkıda bulunmuştu.

BİRÇOK ÜLKEDE ETKİNLİK

Etkinlikler çerçevesinde Almanya Frankfurt’ta İmamoğlu için dayanışma pikniği düzenlendi. Hollanda'da da İmamoğlu'na destek için kadınlar matinesi gerçekleşti. İsveç'te de İmamoğlu’na kampanyasında “23 Haziran seçiminde partiler hazine yardımı alamayacak. İktidar partisi için bunun hiç önemi yok ama gücünü halktan alanlar için ciddi bir engel" şeklinde mağdur algısı oluşturuluyordu. Birçok ülkede yapılan organizasyonlarda İmamoğlu için toplanan para beklenenin altında kaldığı belirtiliyor.

ÖZEL UÇAKLA TATİLE

İmamoğlu için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan bağış kampanyasında toplanan paraların nasıl harcandığına ilişkin bir örnek ise geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştı. İmamoğlu’nun kampanyasında kiralanan uçakla Bodrum'a da tatile gittiği ortaya çıkmış ve büyük eleştiri almıştı.

#CHP
#İstanbul
5 yıl önce