|

Gözler divanda

MHP’nin önceki gün yapılan 12. Olağan Kurultayı’nda Bahçeli’nin tek liste ile gittiği MYK seçimlerinde, partinin yönetim kadrosu da belirlendi. Parti yönetimi listesi oluşturulurken kadın, gençlik ve bölge dengesi gözetildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 01:46 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Bahçeli’nin 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu listesinde dört sürpriz yaşandı. Mevcut divan üyelerinden teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Mehmet Günal ve Ahmet Kenan Tanrıkulu listede yer bulamadı. Bahçeli’nin başdanışmanı İzzet Ulvi Yönter kongrede parti yönetimine girdi. Avukat Fethi Yıldız da MHP’nin yeni yönetiminde şans buldu.MYK listesine yeni giren isimler arasında gençler de dikkat çekti. Partinin yeni yönetimine Merve Menekşe, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Özgür Bayraktar gibi genç isimler girdi. Ankara İl Başkanı seçilen genç isimlerden Turgay Baştuğ bu görevi nedeniyle MYK dışında kaldı. Eski Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ise MYK listesine girdi.

A TAKIMI SEÇİLECEK

Bahçeli’nin yüzde 50 oranında yenilediği MYK listesinde dikkat çeken isimlerden biri de Mehmet Taytak oldu. Taytak, 2011 seçimleri öncesi kaset kumpası nedeniyle istifa etmişti. Bahçeli, hafta içinde de yeni MYK’yı toplayarak 15 kişilik A Takımı’nı seçecek. MYK’nın ardından Başkanlık Divanı’nda da Bahçeli’nin kısmi bir revizyona gitmesi bekleniyor. Kurultayda dört genel başkan yardımcısı MYK listesine alınmamıştı.

  • Türk bayrağını Afrin’e dikenlerle övünüyorum
  • MHP lideri Bahçeli, twitter hesabından, "Afrin’e Türk bayrağını diken kahramanlarımızla övünüyorum. Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini görmekten, hiçbir gevşemeye, hiçbir esnemeye uğramadan sürecek olmasından da umutluyum, kıvanç doluyum" açıklaması yaptı. Bahçeli ayrıca, "Türk siyaset ve devlet hayatının saygın isimlerinden Sayın Hasan Celal Güzel’in vefatından büyük bir üzüntü duydum. Merhum Hasan Celal Güzel’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.
#MHP
#Devlet Bahçeli
#Kurultay
6 yıl önce