|

Gülen aileyi böldü

Devlet kademelerine nifak sokan paralel yapı, Mersin'de baba ile oğullarını da birbirine düşürdü. 17 -25 Aralık darbe girişimi sonrası emekli edilen paralel yapıya yakın iki emniyet müdürü kardeşten biri, Gülen’i savunmak için emekli vaiz babasına hakaret etti. Baba da mahkemeye başvurarak iki oğlunu evlatlıktan reddetmek istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/06/2015 Pazar
Güncelleme: 23:30 - 20/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

17 Aralık darbe girişimiyle birlikte açığa çıkan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının ülkeye verdiği zararın yanı sıra toplumsal yapıda da büyük bir fitne ve kırılmaya yol açtığı ortaya çıktı. Fethullah Gülen'in ailelere soktuğu nifakın son örneği Mersin'de yaşandı. Paralel yapıyla bağlantıları nedeniyle emekli edilen iki emniyet müdürü kardeşin, Gülen'i eleştiren emekli vaiz olan babalarına k... diyerek hakaret edecek kadar Gülen'e bağlı oldukları ortaya çıktı. Çocuklarını evlatlıktan reddeden baba M.U.E'nin daha sonra merhamet ederek dilekçesini geri aldığı öğrenildi. Olay, en küçük kardeşin babasına ve Erdoğan'a hakaret eden Emniyet Müdürü abisini savcılığa şikayetiyle gün yüzüne çıktı.



BABA MAHKEMEYE BAŞVURDU


Birinci sınıf Emniyet Müdürü Abdussettar Velit E., Adana Polis Okulunda Başmüfettişlik görevindeyken, Elazığ Polis Okulu'nda görevli ikinci sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Hilmi E. ise geçtiğimiz ay emekli edildi. İki eski müdürün babası emekli vaiz M.U.E. çocuklarının 30 yıldır Fethullah Gülen'e yakınlıkları nedeniyle huzursuz olduğu bunu defalarca kendilerine söylediği ancak gittikleri yoldan vazgeçiremediği öğrenildi. Ailenin en küçük oğlu A.E. emniyet müdürü ağabeyi Abdüsettar Velit E.'in kendisine, babasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirterek savcılığa başvurunca Fethullah Gülen'in bir aileyi nasıl parçaladığı ortaya çıktı.



26 YILDIR GÜLEN'E ÇALIŞIYORLAR


Ailenin en küçük oğlu A.E., babasının tüm uyarılarına rağmen ağabeylerinin 26 seneden beri emniyet teşkilatı içerisinde paralel yapı için canla başla çalıştığını anlattı. “Babam Fethullah Gülen'den uzun yıllardan beri nefret eder. Paralel yapı operasyonları sonrası emekliliğe sevk edilen emniyet müdürlüğü yapan ağabeylerimi evlatlıktan reddetmek için mahkemeye başvurdu” dedi. Baba M.U.E'nin daha sonra merhamet ederek dilekçesini geri aldığı öğrenildi.



Erdoğan'ı Saddam gibi astıracağız


Emekli edilen emniyet müdürü abisinden şikayetçi olan A.E. ise ifadesinde “Tam tarihini hatırlamadığım bir süre içerisinde ağabeyim Abdüsettar Velit E. ile telefonda görüştük. Ben Mersin'de ikamet eden annemi aradığımda telefonu o aldı. Telefonda kendisiyle konuşurken mevzu paralel yapıya yönelik operasyonlardan açılınca hakarette bulundu” dedi. Emniyet müdürü ağabeyin Gülen'e hakaret eden kardeşine cevap verirken hem kendi babasına hem Erdoğan'a hakaret ettiği belirtildi. Yeni Şafak'a konuşan A.E., ağabeyim Süleyman babama, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı Saddam gibi astıracağız' demiş” ifadelerini kullandı.



#fethullah gülen
#paralel yapı
#Recep Tayyip Erdoğan'ı
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce