|

Gülen’in talimatını Uslu iletti

‘Selam Tevhid’ kumpasında MİT ve İHH’nın Fetullah Gülen’in talimatıyla hedef alındığı belirlendi. iddianameye göre, Emre Uslu, Gülen’in talimatlarını Yılmazer ve Atayün’e iletti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başsavcıvekili İrfan Fidan Fethullah Gülen, Emre Uslu, Yurt Atayün, Ömer Köse, Gafur Ataç'ın aralarında bulunduğu 122 şüpheli hakkında hazırlanan 10 bin 559 sayfalık Selam Tevhid'de kumpas iddianamesinde çarpıcı tespitler yer aldı. Başsavcı vekili Fidan soruşturma kapsamında devlet yetkililerinin ulusal ve uluslararası görüşme kayıtlarının dosyada bulunması, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması eylemi nedeniyle duruşmaların kapalı karar verilmesi istendi.



4 ARALIK 2013'TE EMNİYETE GİTTİ


İddianamede şüphelilerin HTS kayıtlarına da yer verildi. Kayıtlara göre “Soruşturma kapsamında yapılan HTS çalışmalarında; şüpheli Emre Uslu'nun 4 Aralık 2013 tarihinde saat 13.13-15.35 arası İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve civarında baz sinyali verdiği, 14 Aralık 2013 günü saat 18.04'te Ali Fuat Yılmazer'i aradığı ve yaklaşık 49 dakika görüştükleri anlaşılmıştır. 'Sözde Selam Tevhid Örgütü' soruşturması kapsamında hazırlanan tespit tutanaklarının 14 ve 15 Aralık 2013 tarihli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, FETÖ/PDY Terör Örgütü Yöneticisi Emre Uslu'nun 4 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, soruşturma kapsamında hakkında ayırma kararı verilip ayrıca soruşturma yürütülen şüpheli Ali Fuat Yılmazer'i 14 Aralık 2013 tarihinde arayarak operasyonel hazırlıkların başlatılması talimatını verdiği ve yaklaşık 49 dakika boyunca operasyonel planlamaları yaptıkları anlaşılmıştır” denildi.





GÜLEN'İN PAROLASI 'SELAM ÇAKMAK'


İİddianamede, Fetullah Gülen'in şüphelilere talimat verdiği ifade edilerek, "Örgüt lideri Fetullah Gülen'in, 17 Aralık'tan yaklaşık 2 ay önce 14 Ekim 2013'te yaptığı konuşmada 'Selam Çakmak' (soruşturma, şüpheliler tarafından 'Selam-Tevhid Kudüs Ordusu' olarak adlandırılmaktadır) söylemini kullanarak sözde soruşturmayı yürüten örgüt üyelerine talimat verdiği anlaşılmıştır." denildi. İddianamede Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün soruşturmayı koordine ettikleri ifade edildi.



Devletin zirvesini dinlediler


Erdoğan'ın yurtiçi ve yurtdışı 20 görüşmesinin dinlendiği iddianamede yer aldı. Erdoğan'ın 1 saat 9 dakika dinlendiği belirtilirken, Davutoğlu'nun 2 saat 32 dakikayı bulan 62 görüşmesinin dinlendiği ifade edildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ise 28 dakika dinlendiği ifade edilen iddianamede Fidan'ın 30 telefon görüşmesinin kaydedildiği belirtildi.



Reyhanlı ile irtibatlandı


İddianamede soruşturmaya mesnetsiz dahil edilen mağdurları 11 Şubat 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü'nde meydana gelen olayla irtibatlandırmak maksadıyla “istihbari” bilgi ve belgelerin de dosyaya koyulduğu belirtiliyor ve “Soruşturmayı yürüten şüphelilerin maksadı 'terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği' suçundan 'delil üretme ve algı çalışması' yapmaktır” ifadelerine


yer veriliyor.





#Fetullah Gülen
#İrfan Fidan Fethullah Gülen
#Emre Uslu
#Yurt Atayün
#Ömer Köse
#Gafur
9 yıl önce