|

Güneydoğu’da Bitcoin alarmı

Kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde Bitcoin üretimi yapıldığı ihbarları DEDAŞ’ı harekete geçirdi. Diyarbakır’da bir fabrika kadar elektrik tüketen evlerin sahipleri hakkında işlem yapıldı

Yeni Şafak ve
08:00 - 27/12/2017 среда
Güncelleme: 10:33 - 27/12/2017 среда
Yeni Şafak
Bitcoin üreticileri, Güneydoğu Anadolu bölgesini kıskaca aldı.
Bitcoin üreticileri, Güneydoğu Anadolu bölgesini kıskaca aldı.

Son günlerde dünya gündemini sık sık meşgul eden sanal para Bitcoin üreticileri, Güneydoğu Anadolu bölgesini kıskaca aldı. Kaçak elektrik kullanımının had safhada olduğu bölgede, Bitcoin üretildiği ihbarı alan ekipler, neredeyse bir fabrika kadar elektrik kullanan evlere işlem gerçekleştirdi. Piyasa değeri hızla artan Bitcoin, kısa yoldan para kazanma heveslilerinin de iştahını kabarttı. Üretim için yoğun elektrik ve donanımlı bilgisayarlara ihtiyacı olanlar, gözlerini kaçak elektriğin yoğun olarak kullanıldığı Güneydoğu Anadolu bölgesine dikti. Özellikle kırsal bölgelerde işlem gerçekleştiren 'madenci' diye bilinen Bitcoinciler, neredeyse bir fabrika kadar elektrik tüketerek Bitcoin üretmeye başladı.

YOĞUN İHBARLAR GELİYOR

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) Bitcoin üretildiği ihbarlarının yapılmasının ardından ekipler, denetimlerini sıklaştırdı. Diyarbakır’da neredeyse bir fabrika kadar elektrik tüketen ev ve iş yerlerine işlem yapıldı. DEDAŞ Saha Yönetim Direktörü Hasan Miroğlu, yaptığı açıkalamada, şunları söyledi: Nasıl bir fabrikamız bizim için bir üretim kaynağı ise Bitcoin de o kadar enerji çeken sistemler kullanıyor. Onun için büyük trafoların direkt bağlı olduğu sistemlerimizi özellikle kontrol altına alıyoruz. Bu gibi ihbarlar yoğun gelmeye başladı son zamanlarda. Kaçakla ilgili mücadelelerimizi nasıl yapıyorsak, onlara da aynı vaziyette müdahale ediyoruz. Ancak, bizim içeriye girip insanlar ne üretiyorlar diye bakabilme yetkimiz ve imkanımız yok.

  • Aşırı elektrik tüketiyor
  • Bitcoin üretim işine madencilik (mining) deniyor. Bunun için çok iyi bir bilgisayar sistemine de sahip olmanız şart. İlk olarak işlemci (CPU) ile yapılan Bitcoin madenciliği artık yerini kendinden 50-100 kat daha hızlı çalışan ekran kartlarına (GPU) bırakmış durumda. Bilgisayarınızın ekran kartı ne kadar kuvvetliyse, performansınız da o kadar iyi oluyor. Bitcoin madenciliği için çok sayıda ekran kartı gerektiğinden ciddi anlamda elektrik tüketimi de söz konusu.
#Güneydoğu
#Elektrik
#Bitcoin
6 лет назад