|

Gurbette ders zamanı

Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları da dün yeni öğretim yılına başladı. Bazı öğrenciler bulundukları çadır kentlerde, bazıları ise Türk öğrencilerin de gittiği okulların yolunu tuttu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 20:30 - 19/09/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları da dün ders başı yaptı. Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarda eğitim görenlerin yanı sıra, çadır kentlerde de ders zili yeniden çaldı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 30 bin kişinin yaşadığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde 246 öğretmenin görev yaptığı okuldaki 9 bin 400 öğrenci, 172 sınıfta eğitime başladı.



HAKSIZLIKLARI DÜNYAYA GÖSTERMEK İSTİYORUM


Türkiye'de iki yıldır İstanbul'daki Nene Hatun ilkokulunda eğitim gören Suriyeli Meryem Azaz ise, “ Bu yıl 4. sınıfa başladım ülkemdeki savaş yüzünden okula gidememiştim. Avukat olmak ve ülkemdeki haksızlıkları dünyaya göstermek istiyorum. Okumayı çok seviyorum, öğretmenlerimiz çok destekçi; zaten okula ilk defa Türkiye'de geldim. Burada her şeyimiz var” dedi.



HALEP'E ÜZÜLÜYORUM


Bu yıl 5. sınıfa başlayan Elif Halil ise “Buradaki arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz çok iyi; bu okul Suriye'deki okulumdan daha güzel, ama, ülkeme dönmek istiyorum. Televizyonlarda Halep'i yıkılmış gördüğümde çok üzülüyorum. Ülkemdeki savaş bitmiyor ve minicik bebekler ölmeye devam ediyor, bu yüzden doktor olup insanların hayatını kurtaracağım” diye söyledi.



GÖZÜM ARKADA DEĞİL


Üç Suriyeli öğrencinin velisi Hayat Şerif, “Çocukların okul yaşı geldi ve okula kaydettirmek istedim, hiçbir engel yaşamadım. Nene Hatun İlköğretim Okulu'nda sabahları Suriye okulu var, fakat bir öğrenci için 4 ayda 250 lira istiyorlar, bunu karşılayacak maddi durumumuz yok. Zaten Türkçe konuşmayı biliyorlar. Ben de Türk okuluna kaydettirdim” diye konuştu.



#Hayat Şerif
#Suriyeli aileler
٪d سنوات قبل