|

Güvenlik mesaisi

Yılın son günü Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik zirvesi yapıldı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıda, terörle mücadelede gelinen son nokta, şehirlerin yeniden imarı, başta çocuklar olmak üzere terör mağdurlarına yönelik çalışmalar ele alındı. Sur, Cizre, Dargeçit, Nusaybin gibi ilçelerde sürdürülen operasyonlar masaya yatırılırken, bundan sonra izlenecek strateji değerlendirildi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 1/01/2016 Cuma
Güncelleme: 04:33 - 1/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terörle mücadelede kararlılık mesajı verilen zirvede, terör örgütü ve yandaşlarının 'sözde özerklik' ve benzeri girişimlerinin akamete uğratılacağı vurgulandı.



VATANDAŞIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETE DİKKAT ÇEKİLDİ


Bölgedeki vatandaşların terör örgütüne destek vermemesinden duyulan memnuniyet dile getirilirken, yürütülen operasyonlarda sergilenen hassasiyetin önemine dikkat çekildi. Toplantıda, sivil vatandaşların operasyonlardan zarar görmemesi konusundaki azami özenin sürdürülmesi benimsendi. Toplantıda, şehircilik, sosyal, hukuki boyutlar da ele alındı. Bu kapsamda terörden etkilenenlere verilen destek her yönden sürecek. Göç edenler tek tek tespit edilerek bulundukları yerlerde sosyal desteklerden yararlandırılacak.



İKİ BAKAN GÖREVLENDİRİLDİ


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yürütülen çalışmaları toplantıda aktardı. Operasyonların sonuçlandırıldığı yerlerde esnafa sağlanacak destek konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi görevlendirilirken, terörden zarar gören ilçelerin yeniden imarı konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı çalışmaları koordine edecek. Toplantıda, Ankara'da son anda önlenen “canlı bomba” saldırılarına benzer girişimlere karşı alınacak tedbirler, Suriye ve Irak'taki son durum da değerlendirildi.



Yeni yıl mesajı Atılımlar sürecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların yeni yılını tebrik etti. Davutoğlu, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, hizmetlerle birlikte ileri demokrasi ve hukuk atılımlarının sürdürüleceğini söyledi. Davutoğlu, mesajında “Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir. Geçmişin kavgalarına, meselelerine takılıp kalmayacak, suni gündemlerle vakit kaybetmeyeceğiz. Kardeşane duygularla, güç birliği içerisinde hedeflerimize yoğunlaşıp, hizmet yolculuğumuzu daha da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi. Davutoğlu, 2002'den bu yana devam eden başarıları, yeni anayasa ile taçlandıracaklarını ve AB perspektifinin daha ileri noktalara taşınacağını belirterek, hendek siyasetiyle insanlarımıza acı çektiren


şiddet sarmalına da son verileceğini vurguladı.


#Ahmet Davutoğlu
#Çankaya Köşkü'
#Sur
#Cizre
#Dargeçit
#Nusaybin
#Sema Ramazanoğlu
8 yıl önce