|

Güzel bir tarih

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine ilişkin konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım erken seçim kararını değerlendirdi
Başbakan Binali Yıldırım erken seçim kararını değerlendirdi

İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağına ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"Seçime hangi partinin katılacağının, hangisinin katılmayacağının kararını Yüksek Seçim Kurulu veriyor. Seçimin tarihi belli olduktan sonra YSK seçim takvimini açıklar, orada hangi partilerin de seçime girmeye hak kazandığı belli olur. Türkiye'nin iktidarda olan en büyük partisi olarak, AK Parti olarak seçimlere kim katılırsa katılsın bizim açımızdan herhangi bir sorun teşkil etmiyor. O bakımdan ben parti adı telaffuz etme ihtiyacı bile duymuyorum. Buyursunlar herkes meydanda boyunun ölçüsünü alır."

KAMUOYUNU MEŞGUL ETMEYE GEREK YOK

Erken seçime ilişkin 24 Haziran tarihinin seçilmesinin özel bir nedeni olup olmadığı sorusu üzerine Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Madem vaktinden önce yapılma ihtiyacı doğdu, kamuoyunu uzun süre bu işle meşgul etmeye gerek yok. Seçim programı başladığı anda, seçim konuşulmaya başladığı anda malum her şey beklemeye alınır. Memleketin işlerinin durmaması, konunun ülkenin gündeminden bir an önce düşmesi açısından en kısa tarih, ülke için memleket için en güzel, en iyi tarihtir. O bakımdan 24 Haziran tarihi güzel bir tarihtir."

Kamuoyunda beklenti artmıştı

Çankaya Köşkü'nde basın açıklaması yapan Başbakan Yıldırım, seçimlerin erkene alınması yönündeki beklentinin azalmadan arttığını belirtti. Yıldırım, şunları söyledi:

"Zaman içerisinde 3 Kasım'da seçimlerin yapılması yönünde hükümet tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti azalmamış artmaya devam etmiştir. Dolayısıyla bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasayla uygun hale gelmesini vatandaşlarımız beklemektedir. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

Son Başbakan olarak neden böyle bir erken seçime gidiyorsunuz denebiliyor. Ülkemin geleceği, milletimin geleceği, şahsımın ikbalinden çok daha önemlidir. Ülkemizin yararına olan her türlü karara, şahsi beklentileri bir kenara bırakarak olur verdik. Bundan sonra da milletimin emrinde çalışmaya devam edeceğim."

  • Kabinede revizyon olmayacak
  • 16 Nisan refandumuyla birlikte Anayasa'nın 114. maddesinin 1. fıkrası kaldırılınca kabinede revizyon yapılmasına gerek kalmadı. Daha önce İçişleri, Adalet ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları görevlerini seçim bakanlarına devrediyordu. Uyum yasaları kapsamında yapılan değişiklik sonucu bu bakanlar görevlerine devam edecek.


#Seçim
#Erken Seçim
#Binali Yıldırım
6 yıl önce