|

Hainler gözaltında

Kamu kurumlarındaki FETÖ üyeleri hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltılar da devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:01 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Darbe girişimi akşamı sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, askerlerin İBB binasına girişlerine yardım etmeye çalışan bir kişi olduğu görülmüş, bu kişinin İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç olduğu ortaya çıkmıştı. Darbeci askerleri içeriye sokan Tunç hakkında gözaltı kararı verildi. Polisler tarafından yakalanan Tunç'un emniyetteki işlemleri devam ediyor.



BİLGİ SIZDIRIYORDU


Başbakanlık'ta, “Başbakanlık Uzmanı” olarak görev yapan Akif Mustafa Koçyiğit de FETÖ'ye bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Koçyiğit'in daha önce örgüt üyesi olduğu şüphesiyle pasife alındığı öğrenildi.



LAÇİNER KARDEŞLER YAKANLANDI


FETÖ'nün akademik ayağına yapılan soruşturmalar da devam ediyor. Bu çerçevede eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin alınması için Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında ayrıca Bayramiç ilçesinden bir savcı da gözaltına alındı. Laçiner, Çanakkale'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davada, tutuksuz yargılanıyordu.


#FETÖ
#Sedat Laçiner
#Vedat Laçiner
8 yıl önce