|

Hainlere 3 haftada ölümcül darbe

AK Parti MYK'da 'süpürme' harekatının geldiği aşama değerlendirildi. Sur ve Silopi dışındaki ilçelerin tamamen temizlendiği, operasyonun 3 hafta içinde mutlak başarıyla tamamlanmasının planlandığı vurgulandı.

Yeni Şafak
09:18 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 09:51 - 8/01/2016 Cuma
Diğer

Güvenlik güçleri, “Süpürme Harekâtı"nın tamamlandığı yerlerde teröristlerin yeniden yuvalanmasını önlemek için mobil karakollar dahil her türlü tedbiri almaya başladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gece yapılan AK Parti MYK toplantısında terör operasyonları masaya yatırıldı. Türkiye gazetesinin haberine gröe; MYK üyelerine verilen bilgilerden şu çarpıcı detaylar ortaya çıktı...


Operasyonların 3 hafta sonra tamamlanması planlanıyor.


Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Silopi ilçesi dışında sıkıntılı yer kalmadı.


Özellikle Sur'da büyük bölümü MLKP'li olan teröristler, köşeye sıkıştı.


Örgütten ve HDP'den gelen “Koridor açılarak, elemanların ülke dışına çıkmasına izin verilmesi" talebi, kabul edilmedi.


Cizre'de Cudi, Yasef ve Nur mahallesinde yürütülen operasyonlar, 3 gün önce tamamlandı. Buradaki terör unsurlarından bazılarının Türkiye dışına kaçtığı belirlendi.



Yaralar sarılacak


Operasyonlarda tanklarla evlere saldırıldığı iddiaları doğru değil. Sivil halkın tahliyesi için zırhlı araçlar kullanıldı.


Güvenlik güçleri, “Süpürme Harekâtı"nın tamamlandığı yerlerde teröristlerin yeniden yuvalanmasını önlemek için mobil karakollar dahil her türlü tedbiri almaya başladı.


Operasyonlar nedeniyle evlerini terk eden vatandaşların barınma sorunlarının öncelikle çözülmesi için TOKİ'nin yaptığı binalar devreye sokulacak. Diğer ihtiyaçlar, hem hükümet tarafından hem bölgedeki STK'larca yapılacak yardım kampanyaları ile karşılanacak. . Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Parti Genel Merkezi yönetimi de çalışacak. Bu kapsamda, gençlik ve kadın kolları bölgeye yönelik yardım kampanyaları düzenleyecek.



18 başkan görevden alındı


MYK'da teröre destek veren HDP'li belediyelerle ilgili daha hızlı adım atılması gerektiği de gündeme geldi. Bazı MYK üyeleri, “HDP'li belediyeler, göstere göstere tüm iş makinalerini teröristlerin hizmetine veriyor. Buna rağmen, bu belediyelerle ilgili alınan tedbirler yeterli değil" dedi. Bunun üzerine MYK'ya teröre destek verdiği tespit edilen HDP'li 18 belediye başkanı ile 48 belediye meclis üyesinin görevden el çektirildiği bilgisi verildi. Operasyonların yavaş ilerlemesi ve HDP'li belediyelerle ilgili hız karar alınamamasının gerekçesi ise, “İleride Anayasa Mahkemesi veya AİHM'de Türkiye aleyhine bir durum oluşmaması için ince elenip sık dokunuyor. Terör destekçisi belediye başkanları tek tek belgelere dayanarak görevden alınıyor" şeklinde açıklandı.



Karadeniz şivesi konuşan terörist


MYK toplantısında özellikle Sur'da yığınak yapan teröristlerle ilgili ilginç bilgiler de ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre; Sur'daki teröristlerin büyük bölümü MLKP ve DHKP-C'lilerden oluşuyor. MLKP'liler, Suriye'de Esad'ın desteği ile 4 ayrı kampta şehir gerillalığı eğitimi gördü. Sur'daki teröristler de bu eğitim gören unsurlardan oluşuyor. Sur'da Karadeniz şivesiyle konuşan teröristlere de rastlanıldı. Bu; oradaki yapılanmanın bölgeden çok dışarıdan gelen teröristlerden oluştuğunun göstergesi.


#PKK
#terör operasyonları
8 yıl önce