|

Hainlere en güzel cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimine ilişkin davayı izlemeye gelen vatandaşlar hainlere en güzel cevabı verdi. Bir grup, duruşmaya “Hero” yazan tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü’ye tepkilerini “Hain” anlamındaki “Traitor” yazan tişörtler giyerek gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:32 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Vatandaşlar, “Hero” yazan tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü’ye tepkilerini “Hain” anlamındaki “Traitor” yazan tişörtler gösterdi.
Vatandaşlar, “Hero” yazan tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü’ye tepkilerini “Hain” anlamındaki “Traitor” yazan tişörtler gösterdi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3’ü firari, 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmanın görüleceği salonun yakınında toplananlar, darağacı kurup “İdam isteriz” sloganları atarak sanıklara tepki gösterdi. Vatandaşlar, önce gün yapılan duruşmaya üzerinde Türkçesi “Kahraman” anlamına gelen İngilizce “Hero” yazan tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü’ye tepkilerini “Hain” anlamındaki “Traitor” yazan tişörtler giyerek gösterdi.

DARAĞACINA ASTILAR

Vatandaşlar iki tişörtü darağacına astı. Sanık Güçlü’nün fotoğrafının da yer aldığı üzerinde “Katilden Kahraman Olmaz” yazan pankart açıldı.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

“Asımın nesli darbecileri yendi”, FETÖ’cü hainlere en ağır ceza verilsin”, “İmanını satmış hainler” ve “Darbe yapmak maklube yapmaya benzemez” gibi yazan dövizler taşıyan kalabalık, sık sık örgüt ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.


'Hero' önlemi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, FETÖ ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerinin toplatılmasına ilişkin tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına genelge gönderildi. Hastane ve duruşma sevkleri gibi bilhassa kurum dışına çıkışlarda bu konulara titizlikle riayet edilmesi, gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiği aktarılarak keyfiyetin mülhakat Cumhuriyet Savcılarına ve ceza infaz kurumlarına önemle tebliği ile jandarmanın konu ile ilgili bilgilendirilmesi konusuna vurgu yapıldı.


Yeni şov taktikleri

Davanın sanıklarından bazıları jandarma araçlarından inip yürüyerek mahkeme salonuna götürülmeyi kabul etmeyince kalabalık, duruma tepki gösterdi. Araçtan jandarmalar tarafından indirilen sanıkların mahkeme salonuna zorlukla götürülebildi. Hainler duruşma salonunda da taşkınlıklarına devam etti. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşma adabına aykırı hareket eden ve söz verilmediği halde konuşmayı sürdüren sanıklardan 10’unu salondan çıkarttı.

DAVAYI UZATMA ÇABASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, karar sürecinin yaklaşmasıyla sanıkların usuldeki haklarını sonuna kadar kötüye kullanmak ve davayı uzatmak için yoğun çaba içine girdiklerini belirtti. Aydın, “Dünkü hadise ‘kahraman’ yazılı tişörtle duruşmaya gelmeleri olayların fitilini ateşledi. 15 Temmuz’un yaklaştığı bugünlerde bu açıkça mahkemeye bir meydan okumadır, Türk milletine meydan okumadır” dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Suikast girişimi
#Dava
7 yıl önce