|

HAK-PAR Genel Başkanı hayatını kaybetti

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir’ in Mersin’ in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yeni Şafak
17:28 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 17:50 - 25/10/2015 Pazar
Diğer

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, Pozantı'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kazada Avusturya uyruklu bir kişinin de öldüğü yararıların olduğu bildirildi. Kazada Avusturya uyruklu bir kişinin de öldüğü yararıların olduğu bildirildi.



Fehmi Demir kimdir?


2.1.1957 Yılında Konya ili Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba (İncov) nahiyesinde dünyaya geldi. 6 kardeşin en büyüğü . Babası çiftçilik ve şofürlük yapıyordu.



İlk okulu Yeniceoba Merkez ilkokulunda okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini Cihanbeyli lisesinde yaptı. Eskişehir Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesini bitirdi.



Siyasete gençlik yıllarında atıldı. Özgürlük Yolu çevresi ile birlikte kürt hareketi içinde yer aldı. Üniversite yılların üniversite derneklerinde görevler aldı. Eskişehir Halkevinde aktif görevler aldı. Halkevi bülteninin çıkarılmasında görev yaptı.



90'lı yıllarda legal zeminde çalışan kürt kimlikli partilerde aktif görevler yaptı. Halkın Emek Partisinin (HEP) kurucuları arasındaydı. Parti Meclisinde görev yaptı. Demokrasi Partisini (DEP) partisinin kurucusu oldu. Bu partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Demokrasi ve Değişim Partisinin (DDP) kuruluşunda yer aldı. Parti kapatılıncaya kadar Genel Sekreterlik görevini yürüttü. DDP'nin kapatılmasından sonra kurulan Demokrasi ve Barış Partisi (DBP) kurucuları arasında yer aldı. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK_PAR) kuruluşuna kadar DBP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. HAK_PAR'ın kuruluşunda bu yana Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.






#hakpar
#hakpar genel başkanı
#hakpar kaza
#fehmi demir
8 yıl önce