|

Haklının güçlü olduğu bir dünya için varız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’i eleştirdiği için ABD’den gelen tepkilere sert cevap verdi. Erdoğan, "Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var." ifadelerini kullandı. 19 Mayıs programına katılan Erdoğan, İsrail zulmüyle ilgili şu mesajları verdi, "Ne diyorlar, ‘Erdoğan bu şekilde konuşmamalı’. Ne yapmalı, alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız."

00:00 - 20/05/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:16 - 20/05/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yurtta saat 19.19’da aynı anda okunan İstiklal Marşı’na gençlerle birlikte eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yurtta saat 19.19’da aynı anda okunan İstiklal Marşı’na gençlerle birlikte eşlik etti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in zulmüne karşı önemli mesajlar verdi:


  • Herkesin gözü önünde, çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor.
    On binlerce insanın evleri başlarına yıkılıyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor.

HANZALA'YI ŞEHİT EDENLERİ ALKIŞLAYAMAYIZ

Öbür taraftan bize de ne diyorlar, ‘Erdoğan bu şekilde konuşmamalı.’ Ne yapmalı, alkış mı tutmalı?
Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Zira biz ‘zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem’ diyerek yola çıktık çünkü biz kanayan bir yarayı gördük mü ciğerimiz yanar.
Hanzala’yı şehit edenleri biz alkışlayamayız.

ÇOCUKLAR DEĞİL İNSANLIK ÖLÜYOR

  • Birileri şöyle demiş böyle demiş, onlar bizi ilgilendirmiyor.
    Bizi ilgilendiren eğer hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacağız. ‘Güçlüyüm öyleyse haklıyım’, hayır güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var.
    Kudüs’te, Gazze’de ve diğer tüm Filistin şehirlerinde ölen çocuklar değil, insanlığın bizatihi kendisidir.

MAZLUMA KOL KANAT GERECEĞİZ

Yıkılan evler Filistinlilerin değil insanlığın başına çökmektedir.
Bugün İsrail’in zulmü altında inleyen masumların feryatlarına kulak tıkayanlar, hakları alçakça çiğnenen mazlumları görmezden gelenler, aslında kendi felaketlerinin zeminini hazırlamaktadır.
Medeniyetimizin ve ecdadımızın bize emri, zalime karşı çıkmak, mazluma kol kanat germektir. Zulme direnmek ve mazluma sahip çıkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemekten çekinmeyeceğiz.
#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#İsrail
#Türkiye
3 yıl önce