|

Haramzade memurların maaşları geri alınacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük soru hırsızlığı olan 2010 KPSS’ye ilişkin 230 kişi hakkında açılan davada, mahkeme haksız yere memur olanlardan maaşlarının geri alınması için harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:41 - 5/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, 230 şüpheli hakkında 1500 sayfalık iddianame hazırladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Mahkeme, 21 Mart'ta görülecek ilk duruşma öncesi önemli karara imza attı. Mahkeme, iddianamede örgüt yöneticisi olarak geçen firari 5 isim hakkında görüldükleri yerlerde tutuklanmaları için yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.



KIRMIZI BÜLTEN YOLDA


Kararda, sanıklar Mehmet Hanefi Sözen (Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri), Şerif Ali Tekalan (eski Fatih Üniversitesi Rektörü), Zeynep Türkmen, Berat Koşucu ve Cemil Koca'nın halen firari olup savunmalarının alınamadığı hatırlatıldı.



KURUMLARINA SORULDU


Mahkeme, adı geçenler hakkında suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi olması nedeniyle haklarında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkartılmasını istedi. Bu karar sonrası yurt dışında olduğu bilenen bu isimler hakkında kırmızı bülten de çıkarılacak. Kararda, 2010 KPSS'ye göre ataması yapılan sanıkların kurumlarından 10 Aralık 2015'e kadar aldıkları tüm ödeme tutarlarının bildirilmesinin istenmesine karar verildi.



İKİ KAT FAZLA ALINACAK


Mahkeme, yargılama sonunda 2010 KPSS puanı ile memur olan sanıklara ödenen maaşların Türk Ceza Kanunu'nun “nitelikli dolandırıcılık" başlıklı 158. maddesi uyarınca geri alınmasına karar verecek. Yine Kanun uyarınca bu maaşlar iki kat fazla olarak sanıklardan tahsil edilecek. Yani bu sınavla memur olan ve iddianamenin düzenlendiği tarihe kadar 100 bin TL maaş alan bir kişiden mahkeme kararı sonrası 200 bin TL alınacak.


#Haramzadeler
#kpss
#Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği
#Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar
8 yıl önce