|

Hassas burunlara şark görevi

Köpek Eğitim Merkezi, hassas burunlu 23 görev köpeğini mezun etti. 12 aylık temel eğitimden geçen 5 farklı ırk polis köpeği, şarkta görevlendirildi. Hassas burunlar, görev alacakları bölgede özellikle patlayıcı ve uyuşturucu madde aramada etkin rol oynayacaklar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 04:22 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Eğitilen köpekler, polis teşkilatının yeni personelleri oldu.
Eğitilen köpekler, polis teşkilatının yeni personelleri oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Köpek Eğitim Merkezi (KEM), toplumsal olay ve operasyonel alanda hizmet verecek 23 polis köpeğini mezun etti. KEM’in Alman, Belçika, Hollanda Çobanı, Labrodar ve Golden Retrıever ırklarından tercih ederek eğittiği köpekler, polis teşkilatının yeni personelleri oldu.

GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU

Patlayıcı ve uyuşturucu madde aramada eğitimli yeni mezun olan hassas burunlu köpeklerin 13’ü EGM’de, 3’ü Başbakanlık’ta, biri ise Gümrük Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda göreve başlayacak. Patlayıcı madde aramada eğitilen görev köpekleri, İstanbul, Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Hakkari ve Trabzon’a tayin edilirken, uyuşturucu madde arama köpekleri ise Mersin, Muğla, Trabzon ve Yalova’da görev yapacak.

Temel eğitim 12 ay

Eğitim 12 ay sürüyor ve 4 aşamadan oluşuyor. Köpekler bu aşamalarda 3 ayda bir teste tabi tutuluyor. Yetiştirilen hassas burunlu köpekler, bomba, uyuşturucu, silah-mühimmat, banknot, hatta canlı ve cansız insanları en ücra köşelerden bulup çıkartıyor. Mayın arama köpekleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de de görev yapıyor.

#Polis Köpeği
#Görev
6 yıl önce