|

Hasta yakınlarına askıda oda desteği

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi’nde kalan hasta yakınları için ‘Askıda Oda’ ve ‘Askıda Elbise’ projeleri sayesinde 8 yılda 100 binden fazla kişiye ulaşıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hayırsever vatandaşların bağışladığı para ya da kıyafetlerin, ihtiyaç sahibi hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz verildiğini söyledi.

Çağlar Çağatay
04:00 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:30 - 6/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi’nde 2011 yılından itibaren 352 bin 421 kişi otel konforunda misafir edildi. İnönü Üniversitesi Hastane Oteli, Malatya Belediyesi, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) ve İnönü Üniversitesi ortaklığı ile 68 oda 146 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne hasta yakınları için bu ay içinde açılışı yapılacak ikinci konukevinin inşaatı ise tüm hızıyla devam ediyor.


YENİ KONUK EVİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

Hasta yakınları için ‘Askıda Oda’ ve ‘Askıda Elbise’ projeleri sayesinde 8 yılda 100 binden fazla kişiye ulaşıldığını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Malatya iki devlet üniversitesine sahip, ender illerden biri haline geldi. 68 odalı hastane otelimizin karşısına 101 odalı yeni bir Konuk Evi inşa ediliyor. Bu binanın yüzde 70’ini iş adamımız Şahin Nalbant yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şubat başından itibaren inşallah her şeyi tamamlanacak ve hizmete açacağız” dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET SUNUYORUZ

  • Projelerle hayırsever vatandaşların bağışladığı para ya da kıyafetlerin, ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi hasta ve yakınlarına ücretsiz verildiğini söyleyen Rektör Kızılay, “Hastane otelinde ‘askıda oda’ uygulaması ile maddi durumu iyi olmayan hasta yakınları Tıp Merkezi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sosyal yardım bilgi sistemi sorguları yapıldıktan sonra ücretsiz hizmet alıyorlar. Askıda oda kapsamında 8 yılda yaklaşık 100 bin kişi konakladı. Bağışçılarımızın destekleri ile ayakta duran bu sosyal sorumluluk projemizin daha çok vatandaşa ulaşması için gayretlerimiz sürecek” diye konuştu.

DURUMU OLMAYANA ÜCRETSİZ

Hastane otelinde oluşturulan hayır mağazasında da 14 bin 500 parça kıyafet ve bebek bezi yardımı yaptıklarını dile getiren Kızılay açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kültürümüzde hep var olan yolda kalmışlara kervansaraylarda ‘ikram edilen çorba’ geleneğimizi konukevimizde ‘çorba saati’ projemiz ile devam ettiriyoruz. Aynı zamanda günde ortalama 10 kişiye çamaşırhane ve ütü hizmeti veriliyor. İhtiyacı olan tüm hasta yakınlarına konaklama yapılmaksızın ücretsiz banyo hizmeti de sunuluyor. Aynı zamanda ödeme imkanı olan hasta yakınlarına da 10-20 ve 30 liralardan otel hizmeti de sunuyoruz.”

#​İnönü Üniversitesi
#Turgut Özal Tıp Merkezi
#Askıda Oda
#Askıda Elbise
#Ahmet Kızılay
5 yıl önce