|

Hava ambulansıyla hayata tutundu

İzmir'de bir hafta önce üzerine kaynar süt dökülen ve vücudunda ileri derece yanıklar oluşan 2 yaşındaki Almira Tetik, 112 sağlık ekipleri ve hava ambulansının zamanla yarıştığı operasyonla kurtarıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:27 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Almira Tetik, 112 sağlık ekipleri ve hava ambulansının zamanla yarıştığı operasyonla kurtarıldı. ​
Almira Tetik, 112 sağlık ekipleri ve hava ambulansının zamanla yarıştığı operasyonla kurtarıldı. ​

Tire ilçesinin Toparlar Mahallesi'nde yaşayan Ramila-Cavit Tetik çiftinin ikinci çocuğu olan 2 yaşındaki Almira Tetik, evlerinde süt tenceresinin üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

20 DAKİKADA ULAŞTI

Anne Ramila Tetik, olayın ardından "112 Acil Yardım" hattını arayıp, yardım istedi. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki mahalleye hareket eden ambulans ekibinin Tire Devlet Hastanesi’ne ulaştırdığı bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine hava ambulansından yardım istendi. Tire'den İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 20 dakikada ulaşan Almira bebeği taşıyan ambulans helikopter, hastaneye yakın konumdaki 44. Ağır Bakım Komutanlığı’na indi. Yanık ünitesindeki tedaviyle hayati tehlikeyi atlatarak tedavisine başlanan Almira Tetik, bir haftalık süreç sonrası taburcu edilecek duruma geldi.

ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN

Anne Ramila Tetik kızını yaşatmak için tüm sağlık personelinin seferber olduğunu anlattı. “Allah hiçbir anneye böyle bir acı yaşatmasın” diyen Tetik, "Hava ambulansını gördüğümde çok sevindim, 'Kızıma erken müdahale yapılacak' dedim. Kızımın hayatını hava ambulansı kurtardı. Doktorlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

#Almira Tetik
#İzmir
6 yıl önce