|

Havalimanı saldırısında kuledeki anons detayı

Canlı bomba saldırılarına ardından kule ile pilot arasında geçen konuşmanın ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre, Trabzon-İstanbul seferini tamamlayan uçakta bulunan hasta bir yolcu için ambulans istendi, kule "Şuan burada olağanüstü bir durum var, indikten sonra siz de bilgisini alırsınız" denildi.

Yeni Şafak
12:46 - 4/07/2016 lundi
Güncelleme: 09:51 - 4/07/2016 lundi
DHA

Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısı sonrası uçakta hastalanan yolcu için inişte ambulans isteyen Türk Hava Yolları (THY) pilotuna hava trafik kontrolörü, "Şu an Atatürk Havalimanı'nda olağanüstü bir hal mevcut. İndikten sonra siz de bilgisini alırsınız. Sağlık birimine ulaşamadık" diye bilgi verdi.



'Şuan olağanüstü bir hal mevcut'


Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırı sonrası yaşanan olağanüstü durumlar pilotlarla hava trafik kontrolörlerin iletişim sağladığı telsiz konuşmalarına da yansıdı.THY'nin Trabzon-İstanbul uçuşunda yolcusu rahatsızlanan pilot, saldırıların gerçekleştiği saatten 45 dakika sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'nden ambulans istedi. Kontrolör pilota, "Ambulans talebiniz var mutabık mıyız?" diye sordu. Bunun üzerine THY pilotu "mutabık hasta yolcumuz var" bilgisini verdi. Kontrolör ise, "Efendim şu an Atatürk Havalimanı'nda olağanüstü bir hal mevcut indikten sonra siz de bilgisini alırsınız. Sağlık birimine ulaşamadık. Siz de şirketinizle temas edin lütfen" dedi. Bunun üzerine pilot da ,"Anladım şirketimizle temasımız mevcut" diyerek konuşmayı sonlandırdı.









#Atatürk Havalimanı
il y a 8 ans