|

Hayalleri artık benim: Ayşenur Alkan'ın öğrencileri Öğretmenler Günü'ne hüzünlü girdi

Karkamış’a roketli saldırıda öğrencilerini sığınağa indirmesinin ardından hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ın öğrencileri Öğretmenler Günü'ne hüzünlü girdi. Öğrencilerden Ümeyir Doğan, “Doktor olmak istiyordum ama artık öğretmen olacağım, öğretmenimin yarım kalan hayallerini tamamlayacağım” dedi. Rümeysa Bozkurt ise öğretmenine 24 Kasım için şiir yazdığını, ancak teslim edemediğini söyledi. Kocatepe İlkokulu'nun ismi Öğretmen Ayşenur Alkan olarak değiştirilecek.

04:00 - 24/11/2022 Thursday
Güncelleme: 01:57 - 24/11/2022 Thursday
Yeni Şafak
Ayşenur Alkan anısına yürüyüş gerçekleştirildi.
Ayşenur Alkan anısına yürüyüş gerçekleştirildi.

Suriye’nin kuzeyinden YPG/PKK’lı teröristlerce Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan’ın öğrencileri hüzünlü bir öğretmenler günü geçiriyor. İlçeye bağlı, Etiler Mahallesi’nde bulunan Kocatepe İlkokulu’nda 4/C sınıfı öğretmeni olan Ayşenur Alkan’ın öğrencileri, duygularını anlattı. Öğretmenlerini çok sevdiklerini ifade eden öğrenciler, ilk öğretmenler gününü kutlayacak olan Ayşenur Alkan için sınıfı süslemeye hazırlandıklarını dile getirdi.

İLK ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLACAKTI

Şehit Alkan’ın öğrencilerinden Ümeyir Doğan, patlamanın olduğu anda sınıfta olduklarını söyledi. Patlamanın ardından okul yönetimi tarafından sığınağa indirildiklerini belirten Doğan, şunları kaydetti: “Öğretmenimizi çok seviyorduk. Bana sınavlara hazırlanmam için ders kitapları veriyordu. Dedem de o zaman yaralanmıştı. Onun yerine ben ölseydim daha iyiydi dedim. Sanki ailemiz yıkıldı. Ben normalde doktor olmak istiyordum ama artık öğretmen olacağım, öğretmenimin yarım kalan hayallerini tamamlayacağım. Onun gibi öğrenciler yetiştireceğim.” Öğrencilerden Rümeysa Bozkurt ise “Öğretmenimin öldüğünü duyunca çok üzüldüm, çok ağladım. Ben 24 Kasım ile ilgili resim çizmiştim, öğretmenime verdim. O da panoya astı ve bana dedi ‘çok iyi çizmişsin’. Biz onu çok sevmiştik. Öğretmenimiz olsaydı, yarın şiir okurduk, sınıfı süslerdik, beraber şarkı söyleyip oyun oynardık. Şimdi onu görsem ‘Bizi bırakma, seni çok seviyoruz öğretmenim’ derdim.” ifadesini kullandı. Fatmanur Bozkurt ise öğretmenine 24 Kasım Öğretmenler günü için şiir yazdığını ancak teslim edemediğini söyledi.

İSMİ GÖREV YAPTIĞI OKULA VERİLDİ

  • Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havanla yapılan saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi görev yaptığı okulda yaşatılacak. Alınan bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyinden YPG/PKK’lı teröristlerce 21 Kasım’da gerçekleştirilen terör saldırısında isabet alan Kocatepe İlkokulu’nda şehit olan 21 yaşındaki Ayşenur Alkan’ın ismi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla okuluna verilecek. Kocatepe İlkokulu’nun ismi Öğretmen Ayşenur Alkan olarak değiştirilecek.

Anısına yürüdüler

21 yaşında şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan için Şırnak’taki 709 okulda anma töreni yapıldı. Ayrıca kentte Ayşenur Alkan anısına yürüyüş gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte, Üniversite Bulvarı’nda bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Milli Egemenlik Bulvarı üzerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürüyüşe katılan Ayşenur Alkan’ın annesi Hayriye Alkan, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, “Ayağa kalkan bütün herkesten Allah razı olsun. Bir tek kızım vardı benim. Yokluklarla okudu, okul hevesi vardı, öğrencilerini, kitapları severdi.” diye konuştu. Baba Mustafa Alkan ise “Vatan, millet sağ olsun.” dedi.

Çalıkuşları başkentte

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelecek öğretmenler için Ankara ve İstanbul’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin de olduğu özel bir program hazırlandı. Tüm illerden seçilen ve mesleğinde fark yaratan resmi ve özel kurum öğretmenlerinin katılımıyla 22 Kasım’da Ankara’da başladı. Öğretmenler, bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bugün Anıtkabir’i ziyaret edecek. Şehit öğretmen yakınlarının katılımıyla tarihi ve kültürel mekanlara gezi düzenlenecek. Öğretmenler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından da kabul edilecek. Keçiören’de Şehit Öğretmenler Abidesi’nin açılışına katılacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de Bakan Özer ve beraberindeki öğretmenleri kabul edecek ve öğle yemeğinde bir araya gelecek. 24 ve 25 Kasım’da İstanbul’da da ağırlanacaklar.

#Karkamış
#Ayşenur Alkan
#Terör Saldırısı
1 year ago