|

HDP aracılığıyla PKK'ya eleman kazandırmış

Diyarbakır'da, 3 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinde, sanıklardan Cumhur Ç.'nin, HDP teşkilatı aracılığıyla tanıştığı kişiler aracılığıyla örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı bildirildi.

Yeni Şafak
13:55 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:58 - 11/11/2015 Çarşamba
AA

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde durdurulan bir araçta yakalanan, HDP yöneticisi Cumhur Ç. ile Abdurrahman Ş. ve Nurcan E. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.



İddianamede, tutuklu sanık Cumhur Ç'nin de ifadesinde, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda daha önce bulunduğunu, Mersin'de olduğu süre içerisinde HDP teşkilatının örgütlenme sorumlusu olarak faaliyet gösterdiğini açıkladığı belirtildi.



"Örgütün dağ kadrosuna adam kazandırdım"


İddianamede, Cumhur Ç'nin ifadelerine ilişkin şunlar kaydedildi:



"HDP ilçe teşkilatı vasıtasıyla tanıştığım kişilerden bazılarıyla terör örgütü PKK/KCK'nın çeşitli kollarıyla irtibat kurdum. Bu kollar için faaliyetlerde bulundum. Mersin'de bulunan YJA, STAR ve HPG birimleriyle irtibat kurmak isteyen kişilere aracı oldum. Örgüte zarar veren kişiler hakkında bahse konu birimlere rapor yazarak verdim. Örgütün dağ kadrosuna adam kazandırdım. Dağ kadrosuna bağlı elamanları Cennet ve Cehennem mevkisinde bulunan örgüte ait kamp alanına götürdük. Benimle yakalanan Abdurrahman Ş'yi de 4 ay önce bu bölgeye götürerek HPG ile irtibat kurmasını sağladım. İrtibat talebi Abdurrahman Ş'den geldi. Abdurrahman Ş. Mersin'de benimle çalışıyor."




#pkk
#dağ kadrosu
8 yıl önce