|

HDP barajı geçmeseydi kaos olacaktı

Başbakan Davutoğlu, dün akşam canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. HDP'nin 7 Haziran Genel Seçimi sonucunda barajı geçmemesi halinde ülkede kaos yaratmaya çalışacaklarını belirten Davutoğlu, "Demirtaş'ın ve bazı çevrelerin ikili açıklamaları hazırdı" dedi.

Yeni Şafak
11:13 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:33 - 18/06/2015 Perşembe
Diğer

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, "Herkes duvarlar örerek AK Parti'yi sıkıştırmaya çalışıyor. 7 Haziran akşamı barajı geçemeselerdi Demirtaş'ın açıklamaları farklı olacaktı. Türkiye'de kaos havası yaratılmaya çalışacaktı" dedi.



Davutoğlu'nun açıklamaları şöyleydi:



Demirtaş'ın ve bazı çevrelerin ikili açıklamaları hazırdı. Onlar da biliyorlar. 7 Haziran akşamı barajı geçemeselerdi içerdeki ve dışardaki açıklamaların bir senkronizasyonu vardı. Nasıl oyların çalındığını, AK Parti'nin nasıl otoriterliği konusunda konuşulacak ve dışardan da onlara bir eko verilecekti.



'Kan gölüne dönecek' musluklardan kanlı figürler vesaire… Şimdi herkes Türkiye'deki demokrasinin faziletinden bahsediyor. Bunu sağlayan AK Parti'dir. Demirtaş bir açıklama yaptıktan sonra hemen Kandil'den bir düzenleme geliyor. Bir başka paralel de ses veriyor.





#davutoğlu
#demirtaş kaos
#demirtaş baraj
9 yıl önce