|

HDP siyaseti zehirliyor

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP’nin, terör örgütünün propaganda birimi gibi çalıştığını söyledi. Akdoğan, “HDP bu çıkmaz sokaktan çıkmalıdır. Demokratik siyaseti bir bütün olarak zehirlemeye çalışıyor, terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek için kullanıyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 3/01/2016 Pazar
Güncelleme: 03:42 - 3/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara'da yapılan AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin 7 Haziran sürecinden itibaren izlediği siyaset ve demeçlere sert tepki gösterdi.



AK Parti'nin Türkiye'yi birçok ayıptan kurtardığını belirten Akdoğan, “Kürt meselesi”nin çözümünde çok önemli mesafe katedildiğini belirtti. Buna rağmen terör örgütünün bu adımları engelleme çabası içinde olduğunu vurgulayan Akdoğan, HDP'nin süreçte terör örgütünün propaganda birimi gibi çalıştığına dikkati çekti. Akdoğan, şu soruları yöneltti:



SANA NİYE GEREK VAR


“Ne yapmak istiyorsun? PKK ne yapmak istiyorsa onu yapmak istiyor. Peki sana niye gerek var? Sen terör örgütünün propaganda birimi gibi çalışıyorsan, terör örgütünün örgütsel amaçlarını geliştirmeyi kendine varlık sebebi saydıysan o zaman sana ne gerek var? Şiddete güç veren bir anlayışa dünyanın hangi demokratik ülkesinde yer var?”



ÇIKMAZ SOKAKTALAR


Akdoğan, HDP açısından bu durumun “çıkmaz bir sokak” olduğunun altını çizerek, “Siz çok aykırı düşüncelere sahip olabilirsiniz, biz bunu eleştirmiyoruz. Kendi kendinize bir yerde özerklik ilan ediyorsunuz, oldu bitti yapıyorsunuz, bu kabul edilebilir mi? İkincisi de, 'ben silahla bunu yapacağım, elime silah alacağım.' Bu da kabul edilemez, buna kimse izin vermez” diye konuştu.



ÇIKMAZ SOKAKTALAR


Akdoğan, “7 Haziran'dan önce çözüm sürecinin düşmanlarıyla işbirliği yaptılar, seçimden sonra da demokratik siyaseti bir bütün olarak zehirlemeye çalışıyorlar. Demokratik siyaseti çökertmeye çalışıyorlar. Terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek için kullanıyorlar” dedi.



#Yalçın Akdoğan
#ak rti
#hdp
#Kürt meselesi
8 yıl önce