|

HDP terör mesaisinde

HDP’li milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile DBP’li meclis üyesi Fırat Anlı, Şırnak’ta öldürülen PKK’lı teröristin cenazesine katıldı. Teröristin cenazesini taşıyan vekiller hakkında savcılık soruşturma açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, Şırnak'ta öldürülen PKK'lının cenazesine katıldı. PKK'ya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığına defnedilen “Tufan Amed” kod adlı Baran Kaval'a, ailesinin talebi üzerine DNA eşleşmesi yapıldı. DNA örnekleri uyuşunca teröristin ailesi, cenazenin memleketleri Diyarbakır'da defnedilmesini talep etti. Kimsesizler mezarlığından


alınan teröristin cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirilerek defnedildi.



TAM KADRO PKK'LI CENAZESİNDE


Teröristin cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Anlı da katıldı. Cenaze sırasında terörist kıyafeti giyen Baran'ın fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne terör örgütünü simgeleyen bez parçaları örtüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, terör örgütü lehine slogan atıldı.



SORUŞTURMA AÇILDI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve cenazesi Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığından alınarak Diyarbakır'da defnedilen terörist Kaval'ın cenaze törenine katılan Yiğitalp, Uca ve Anlı hakkında “örgütü propagandası yapmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet” suçlarından soruşturma açıldı.



#HDP
#Sibel Yiğitalp
#Feleknas Uca
8 yıl önce