|

HDP’den ihanete mektuplu destek

HDP, terör örgütüne yönelik operasyonları ‘katliam’ olarak niteleyen ihanet bildirisine imza atan 3 akademisyenin tutuklanmasını Avrupa’ya taşıdı. HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, Avrupa’daki çeşitli konsey ve komisyonlara mektup yazarak, tutuklanan akademisyenler için devreye girmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:28 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

PKK'ya yönelik Güneydoğu'da yürütülen operasyonları 'katliam' olarak niteleyen ihanet bildirisine imza atan, ardından bir bildiri daha yayınlayıp teröre açık destek veren 3 akademisyenin tutuklanması HDP'yi telaşlandırdı. HDP eşbaşkanları devreye girmekte gecikmedi ve bu konu hakkında Avrupa'nın devreye girmesi için mektup yazdı.



HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanan 3 akademisyenle ilgili Avrupa'daki çeşitli konsey ve komisyonlara mektup yazdı. HDP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre mektupta, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” üyelerinin imzaladığı bildiriye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy'un durumuna dikkat çekildi.



AVRUPA'YA ŞİKAYET ETTİLER


Demirtaş ve Yüksekdağ imzasıyla Avrupa'daki çeşitli konsey ve komisyonlara gönderilen mektupta, akademisyenler için acil girişimde bulunulması isteğine yer verildi. Akademisyenlerin tutukluluk hallerinin son bulması için yürütülen girişimler kapsamında hazırlanan mektup, Avrupa'daki onlarca kuruluşa ve gruba gönderildi. Terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanan 3 akademisyenle ilgili mektup, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a gönderildi.



HERKESE GÖNDERMİŞLER


Mektubun gönderildiği diğer kişi ve kurumlar ise şöyle:


“Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Başkanı Gianni Pitella, Avrupa Parlamentosu Avrupa Birleşik Solu-İskandinav Yeşil Solu Başkanı Gabriele Zimmer, Avrupa Parlamentosu Yeşiller-Avrupa Özgür İttifakı Eş Başkanı Rebecca Harms, Avrupa Parlamentosu Liberaller ve Demokratlar Grubu Başkanı Guy Verhofstadt, Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber.”


#hdp
#Demirtaş
#Yüksekdağ
#Manfred Weber
8 yıl önce