|

HDP'den sözde Ermeni soykırımı için propaganda

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözde Ermeni soykırımı ile ilgili propagandaya başladı. HDP her yıl olduğu gibi sözde 1915 olaylarına destek veren 'Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin' başlığıyla bir bildiri yayımladı.

10:57 - 24/04/2021 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 24/04/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan

Her yıl 24 Nisan’da, Ermenilerin bir yalanı neredeyse tüm dünyayı esir alıyor. 1915'teki sözde Ermeni soykırımıyla ilgili birçok ülkede anma programları düzenlenirken, Türkiye'de bazı partiler ve sivil toplum kuruluşları bu yalanı meşrulaştırmak için propaganda yapıyor. Ülkemizde bu yalana sahip çıkanlar arasında en başta ise terör örgütü PKK'nın siyasi ayağını yürüten HDP geliyor.


"Yüzleşilmeyen suç tekrarladı"

Yayınlanan bildiride "Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı.
Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı.
106’ncı yıldönümünde bu toprakların kadim halkı olan Ermenilere karşı gerçekleştirilen soykırımı, yaşanmış olan büyük felaketi ve insanlık trajedisini yüreğimizde hissediyor, katledilenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.
" ifadelerine yer verildi.
#HDP
#ermeni soykırımı
#1915 olayları
#PKK
3 yıl önce